Головна  →  Новини  →  17 квітня 2015

До уваги керівників підприємств, які здійснюють господарську діяльність, пов’язану з утворенням відходів

До уваги керівників підприємств, які здійснюють господарську діяльність, пов’язану з утворенням відходів

З метою запобігання накопичення відходів відповідно до ст. 17 Закону України «Про відходи» суб’єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких Пзув від 50 до 1000, зобов’язані щороку подавати декларацію про відходи за формою та у порядку, встановленими Кабінетом Міністрів України.

Для суб’єктів господарської діяльності у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів не перевищує 1000 передбачено декларативний принцип. Для застосування декларативного принципу при утворенні відходів у виробничій діяльності, суб’єкту господарювання необхідно визначити показник загального утворення відходів (Пзув).

Пзув повинен розраховуватись відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 31.08.1998 № 1360 «Про затвердження Порядку ведення реєстру об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів». за формулою: Пзув = 5000 × м1 + 500 × м2 + 50 × м3 + 1 × м4,

де м1, м2, м3, м4 – одиниці (в тоннах), значення яких дорівнюють кількості утворених відходів за класами небезпеки (1, 2, 3, 4 класи відповідно). При проведенні розрахунків показника загального утворення відходів (Пзув) враховується загальна інформація щодо утворення відходів на всіх підрозділах підприємства, що підпорядковані юридичній особі.

В разі, якщо Пзув не перевищує 1000 умовних одиниць на рік, що є критерієм включення об’єкта до Реєстру відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.08. 1998 № 1360 «Про затвердження Порядку ведення реєстру об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів», згідно з п. 8 постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.1998 № 1218 «Про затвердження порядку розроблення, затвердження  і перегляду лімітів на утворення та розміщення відходів» власник відходів подає щороку через дозвільні центри, центри надання адміністративних послуг декларації про утворення відходів. Необхідно зазначити, що Законом України «Про відходи» визначено, що «Власник відходів – фізична або юридична особа, яка відповідно до закону володіє, користується і розпоряджається відходами».

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена