Головна  →  Новини  →  12 лютого 2024

Про збільшення захворюваності населення міста Києва на грип та ГРВІ

Про збільшення захворюваності населення міста Києва на грип та ГРВІ

В Україні від початку епідемічного сезону, з 2 жовтня по 4 лютого, на ГРВІ перехворіло 2 700 416 осіб, питома вага дітей серед захворілих становить 54,3%. За звітній тиждень зареєстровано 3 105 осіб із позитивним результатом тесту на COVID-19, серед них 478 дітей віком до 17 років.

У м. Києві також зростає рівень захворюваності на грип та ГРВІ. За 5-й тиждень 2024 року у Києві зареєстровано 20 229 хворих на грип та ГРВІ, зокрема COVID-19. Зросла захворюваність серед дітей порівняно з попереднім тижнем. Є випадки захворювання, які мають складний характер, що потребують лікування в умовах стаціонару. Вже зареєстровані летальні випадки у м. Києві.

Одна з найуразливіших груп - діти, які «приносять» небезпечні віруси додому, заражаючи дорослих та сприяючи загальному розповсюдженню захворюваності. На теперішній час для точної діагностики за програмою «Громадське здоров’я» було закуплено швидкі тести, які здатні одночасно виявити одразу три захворювання: COVID, грип А та грип Б. У разі необхідності лікар може провести дослідження.

«Нежить та млявість – це вже є симптоми захворювання. Не завжди вірусна або інфекційна хвороба одразу починається з високої температури. Тож безтурботність дорослого може перетворитися на тяжкий перебіг захворювання в дитини та ще й на десятки заражених нею навкруги. Необхідно залишатися вдома.

Також необхідно дотримуватися основних правил особистої епідемічної безпеки.

Нагадуємо, що вакцинація проти грипу та COVID-19 є єдиним способом захистити себе від ускладнень захворювань. Зверніться до вашого сімейного лікаря, щоб зробити щеплення.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена