Головна  →  Новини  →  28 серпня 2014

За покликом серця працівниці УПФУ в Солом’янському районі м.Києва створюють свої прекрасні шедеври

За покликом серця працівниці УПФУ в Солом’янському районі м.Києва створюють свої прекрасні шедеври

Саме за покликом серця працівниці УПФУ в Солом’янському р-ні м.Києва створюють свої прекрасні шедеври. Це і ошатні серветки, картини, вишиті з надією на світле майбутнє весільні рушники; вишиті бісером ікони; маленькі сорочечки, що їх із задоволенням носять дітки, вишиті люблячими, дбайливими руками їх матусь, працівниць управління; поробки з ниток і проволоки; картини, виготовлені в техніці квілінг; плетені дітками прикраси та квіти з бізеру, а також в’язаний гачком чи спицями дитячий одяг.

Кожна з них почала вишивати, в’язати, плести з різних причин: для діток в садочок чи школу, на подарунок рідним чи близьким, з легкої руки матері або бабусі... Втім зізнаються одностайно - зупинитись не в силах, адже так приємно застелити на стіл скатертину або розвісити рушник вишитий своїми руками, з насолодою зодягнутись у сорочку власного виробництва чи зробити такий вишуканий подарунок рідним, близьким, друзям чи просто колезі. Хіба ж Вам не хотілось би отримати в дар хоч маленьку серветочку, вміло вишиту близькою людиною або подругою? І повірте такий дар, створений і подарований від щирого серця - стане чудовим оберегом, адже не просто так нашими пращурами були обрані саме такі візерунки, для кожної рослини, кожного символу своє сакральне значення. І чим красивіший малюнок, тим він складніший, і тим більшої майстерності та уважності потребує він від майстрині.

Перший заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Солом’янському р-ні м.Києва Фесун Ірина Андріївна вишиває нитками рушники та серветки. А головний спеціаліст відділу по контрольно-перевірочній роботі Чавага Світлана Теодозіївна вишиває не тільки рушники а й красиві наволочки для подушок із зображенням мультиплікаційних героїв. Тут крупний і мілкий хрестик, мішані техніки і техніка висмикування ниток.

Та не тільки простою вишивкою захоплюються наші талановиті спеціалісти, не менш кропітке захоплення - вишивка бісером. У головного спеціаліста інформаційних систем та програмного забезпечення Пащенко Галини Олександрівни - з великою любов’ю вишиті ікони та картини. Проте на виставці вона представила лише ікону Остробрамської Божої матері та картину “Чашечки”.  

Не менш захопливе заняття - виготовлення прикрас: сережок, браслетів, намиста чи кольє. Тут і натуральне каміння, і бісер, і проволока, пластмасові і скляні намистини, кольчужне плетення. Ось і донька заступника начальника управління Прокопишиної Людмили Миколаївни, Діана виготовляє красиві прикраси з бісеру. Кольє, браслети, намисто виготовлені в різних техніках в яскравих і пастельних кольорах.

А от донька головного спеціаліста відділу призначення та перерахунку спецпенсій Куценко Ганни Юріївни – Валентина плете з бісеру декоративні квіти та цілі екібани.

Головний спеціаліст відділу організаційно-інформаційної роботи Зазірська Олена Сергіївна, виготовляє прикраси зі скла, кришталю, металу та натурального каменю: чорного, білого, синього блакитного агату; білої, синьої та білої бірюзи; червоних коралів, штучних перлів. В роботі вона використовує різні техніки, в тому числі і кольчужне плетення.

Серед яскравих талантів управління і головний спеціаліст по контрольно-перевірочній роботі - Хахуда Тетяна Іванівна. Вона вишиває не тільки рушники, вкриті квітучими маками, а й картини. ЇЇ гвоздики вишиті з такою майстерністю, що здається немов вони живі і от-от колихнусь своїми голівками.

А головний спеціаліст відділу по контрольно-перевірочній роботі Лаврінець Тетяна Володимирівна в’яже гачком одяг своїй донечці, тут і біло-блакитна сукенка, і жовтий літній комплект (кофтинка та спідничка), і шапка, і навіть бузкова осіння курточка. Такий одяг не лише красивий але і дуже теплий.

В тім у талановитої мами – не менш талановита дитина, а тому на виставці були присутні роботи і маленьких майстрів. На виставці представлено писані картини: червона трояндочка, букет весняних квітів, снігур на гілочці горобини, вкритої білим снігом.

Також в’язанням гачком захоплюються начальник відділу перерахунків пенсій Триполітова Наталія Дмитрівна та головний спеціаліст відділу перерахунків пенсій Савченко Наталія. Вони в’яжуть не лише невеличкі скатерки, а й красиві ковтинки.

Донечка начальника загального відділу Верхотурової Вікторії Миколаївни - Альона вишиває хрестиком і на урочистий захід принесла, вишитих мілесеньким хрестиком, пару вовків в зимовому лісі.

Головний спеціаліст відділу виконання бюджету, бухгалтерського обліку та звітності Верес Наталія Віталіївна вишиває нитками сорочки для своїх діток, рушники, а також вишиває бісером ікони. На дівчачій сорочечці квітнуть червоні маки, а хлопчача сорочечка та рушник вишиті геометричним малюнком, яскравими нитками.

Ще одним, незвичним захопленням займається  головний спеціаліст відділу призначення та перерахунку спецпенсій Солтіс Олена Олександрівна. На виставці було представлено її роботи в техніці “квілінг”, а також виготовлена з проволоки і мотузки веломашина.

Тож, якщо не маєте хисту до пензлів але дуже хочете творити прекрасне - беріться за вишивальну голку та близький до серця візерунок; нитки або ж бісер; намистини, проволку, чи навіть папір і вперед. Не бійтесь перших спроб і помилок, почніть з малого, адже не відступивши на початку, згодом Ви побачите, що і самі здатні творити прекрасне. 

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена