КМДА Київська міська державна адміністрація


18 червня 2014

Президент України вручив дипломи випускникам Національного університету оборони України

Президент України вручив дипломи випускникам Національного університету оборони України

18 червня в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відбулись урочисті заходи, присвячені випуску слухачів оперативно-стратегічного і оперативно-тактичного рівнів підготовки та 100-річному ювілею початку підготовки військових фахівців в університеті.

На урочистості до військового закладу завітав Президент України Петро Порошенко, який привітав офіцерів із закінченням курсу та з 100-річним ювілеєм. Глава держави зазначив, що відновлення боєздатності української армії наразі є ключовим пріоритетом для влади. Президент також вручив кращим випускникам університету дипломи з відзнакою та золоті медалі.

До привітань долучився й виконуючий обов’язки Міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль. Він нагородив перехідною шаблею часів Богдана Хмельницького кращого випускника оперативно-тактичного рівня підготовки майора Євгена Кіяшка.  

За результатами державної атестаційної комісії та згідно з рішенням Державної екзаменаційної комісії дипломи магістра Національного університету оборони України імені Івана Черняховського отримали 134 випускники. Надзвичайний і Повноважний Посол Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні пан Саймон Сміт вручив меч королеви Великої Британії кращому випускнику оперативно-стратегічного рівня підготовки полковнику Валерію Залужному.

На урочисті заходи до університету завітали також виконуючий обов’язки голови Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації Андрій Лапань, начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини району Олена Максимова та члени Громадської ради Солом'янського району. Привітав випускників університету й голова Солом'янської районної організації ветеранів Борис Парафейніков.

З нагоди 100-річного ювілею початку підготовки військових фахівців в університеті група офіцерів та працівників Збройних Сил України була також заохочена наказами Міністра оборони України, начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України.

Під час урочистостей випускники університету виголосили урочисту клятву випускника Національного університету оборони України. За участі Почесної варти Міністерства оборони України відбулась церемонія покладання квітів від Міністра оборони України, Вченої ради університету та Ради ветеранів Солом'янського району міста Києва до пам’ятника-погруддя Двічі Героя Радянського Союзу генерала армії Івана Черняховського та стел 52-м Героям Радянського Союзу.

На завершення урочистостей пролунали музичні композиції у виконанні оркестру університету та відбулась урочиста хода випускників стройовим плацом. 

 Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.