Головна  →  Новини  →  2 жовтня 2018

Дитячий бібліомарафон

Дитячий бібліомарафон

Як навчальний рік розпочнеш, так його і проведеш .

Навчально - книжковий старт та насичені літературні активності підготували для школярів бібліотеки району.

Тиждень розпочався креативно, творчо, книжково. За 5 днів було охоплено 12 бібліотек, в яких провели зустрічі з 9 письменниками, на яких були присутні майже півтисячі дітей.

Естафету бібліотечного марафону у центральній бібліотеці району відкрила письменниця Анна Багряна. Вона презентувала дві книжки: літньо-пригодицьку «Казки з міського парку», про цікаве життя тварин, птахів і комах та пізнавально-навчальну «Здійснені мрії», героями якої є визначні особистості: актриса Марія Заньковецька, вчений Ілля Мечников, композитор Микола Леонтович, борець Іван Піддубний та багато інших.

У дитячих бібліотеках імені О. Пироговського, О. Донченка та бібліотеці сімейного читання імені М. Лермонтова діти спілкувалися з натхненницею Всеукраїнської ініціативи «Додай читання» письменницею Євгенією Пірог (Казкарка Джінні). Пані Євгенія підготовила неймовірно цікаву літературно-творчу програму: гру «Пташина пошта», вікторини-загадки, пісні, театралізовані читання.

У бібліотеці імені О. Новікова-Прибоя найменшим читачам письмениця Інна Курило на «Казковому уроці» розповіла про пригоди котика Кексика, в якому діти впізнавали себе - котик допитливий як і вони, так само бешкетує, а також добре знається на правилах дорожнього руху, що для дітей теж є важливою наукою бути чемними на дорозі.

У бібліотеку імені М. Реріха завітала сучасна дитяча письменниця Леся Пронь, яка зустрілась із найменшими читачами, презентувавши книжку «День усміхається» – слухати повчальні вірші про бджілку, горобчика, про осінній ліс у виконанні самої авторки, було цікаво й захоплююче. Адже Леся Пронь за фахом актриса і має неабиякий досвід праці у театрі сатиричних мініатюр, тому кожен вірш розповідався з притаманним письменниці артистизмом.

У бібліотеці імені І. Багряного можна було помріяти з письменницею Оленою Осмоловською, яка зачаровувала слухачів своїми ніжно - ліричними оповідями про людські стосунки. Її герої особливі діти – дівчинка Сонця і хлопчик Дощу. Саме в промінчику сонця і краплині води зосередилися мрії цих дітей. Велике бажання мати друга і товариша для спілкування допомогли їм побачити і зрозуміти один одного.

У бібліотеці сімейного читання імені О. Гончара та бібліотеці №13 поет-пісняр, дослідник історичної минувшини Павло Браницький читав та виконував пісні про козацькі часи зі своєї книжки «Козацькі бувальщини». Стиль письма Павла Браницького легкий і доступний, ніби відчуваєш як постають картини героїчних днів. У театралізованій формі автор зі школярами відтворювали стилістику козацького письма, діти знайомились із автентичною чорнильницею, побували в образі поета, з неабияким інтересом переповідаючи події сивої давнини.

У бібліотеці №15 для дітей казкарка Катерина Єгорушкіна з цікавими ігровими корисностями на тему сортування сміття представила екологічну казку «Арчі». Це казкова історія про песика, який намагається зробити світ чистішим та кращим.

І на завершення марафону – у бібліотеці імені І. Світличного відбулася зустріч з сучасним дитячим письменником Сашком Дерманським.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена