Головна  →  Новини  →  25 травня 2018

Правила пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях

Правила пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях

Від початку року на території України спостерігається підвищення температурних показників та незначна кількість опадів. За таких умов можливе виникнення пожеж у природних екосистемах. Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та в першу чергу, навколишньому середовищу. 

Аби уникнути пожеж у екосистемах, дотримуйтесь наступних правил:

не розводьте багаття у лісі;

намагайтесь не палити в лісі, не кидайте недопалки на землю, особливо там, де наявна суха підстилка;

не залишайте просякнуті бензином та іншими горючими речовинами ганчірки;

не використовуйте на полюванні пижі, виготовлені з пожежонебезпечних матеріалів;

не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх.

Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню.

Гасити полум'я невеликих низових пожеж можна, забиваючи полум'я гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим ґрунтом та затоптуючи ногами. Будьте обережні в місцях горіння високих дерев, вони можуть завалитися та травмувати вас. Якщо ситуація вийшла з під контролю, то вийдіть на відкриту місцевість, ввійдіть у водойму або накрийтесь мокрим одягом і дихайте повітрям, що знаходиться низько над поверхнею землі - повітря тут менш задимлене, рот і ніс при цьому прикривайте одягом чи шматком будь-якої тканини.

Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена