Головна  →  Проекти розпоряджень  →  23 березня 2018

Проект розпорядження "Про організацію харчування дітей у дошкільних навчальних закладах та закладах загальної середньої освіти Солом’янського району"

Проект розпорядження "Про організацію харчування дітей у дошкільних навчальних закладах та закладах загальної середньої освіти Солом’янського району"

Відповідно до статті 56 Закону України «Про освіту», статті 21 Закону України «Про загальну середню освіту», статті 5 Закону України «Про охорону дитинства», статей 1, 2 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», частини 5 статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту», на виконання пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2002 року № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України   від   02 лютого 2011 року № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», пунктів 1, 2 постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року  № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 року № 1752 «Про норми харчування у протитуберкульозних закладах для осіб, хворих на туберкульоз, та малотітніх і неповнолітніх осіб, інфікованих мікробактеріями туберкульозу», пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 21 травня 1992 року № 258 «Про норми харчування та часткову компенсацію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2002 року № 1243 «Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів», Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 21 листопада 2002 року № 667, рішення Київської міської ради від  02 квітня 2015 року № 319/1184 «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 09 жовтня 2014 року № 271/271 «Про надання додаткових гарантій учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей», рішення Київської міської ради від 03 березня 2016 року № 118/118 «Про надання додаткових пільг та гарантій сім’ям Героїв Небесної Сотні», з  метою забезпечення учнів закладів загальної середньої освіти та вихованців дошкільних навчальних закладів комунальної форми власності харчуванням:

1. Управлінню освіти Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації:

1.1. Здійснювати безкоштовне харчування з одноразовим режимом учнів у закладах загальної середньої освіти:

учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти:

учнів 5-11 класів: дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах; учнів із числа дітей-інвалідів; учнів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; учнів із числа дітей із сімей учасників антитерористичної операції та дітей із сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції; учнів із числа дітей із сімей киян, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі в Революції Гідності.

1.2. За рахунок бюджетних асигнувань здійснювати харчування вихованців закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів «Навчально-реабілітаційний центр № 17» м. Києва, гімназії-інтернату № 13 м. Києва, спеціальної загальноосвітньої школи «Надія» м. Києва відповідно до встановленої вартості харчування у залежності від вікової категорії дітей.

1.3. За рахунок бюджетних асигнувань у розмірі 30% від вартості харчування  здійснювати харчування вихованців у комунальних дошкільних навчальних закладах та школах-дитячих садках (дошкільний підрозділ)  району в залежності від вікової категорії, типу закладу та режиму харчування.

1.4. Встановити розмір батьківської плати за харчування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах та школах-дитячих садках (дошкільний підрозділ) району 70% від вартості харчування.  

1.5. Розмір плати за харчування сім’ям, які мають трьох і більше дітей встановити 50% батьківської плати.

1.6. Звільнити від сплати за харчування дітей дошкільного віку, які виховуються у спеціальних дошкільних навчальних закладах (групах):

дошкільних навчальних закладах  № 51, № 191 для дітей з порушеннями зору;

дошкільних навчальних закладах  № 17, № 191, № 376, № 383,  № 395, 
№ 677, № 713, ШДС «Відродження» для дітей з порушеннями мовлення;

дошкільному навчальному закладі  № 460 для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату;

дошкільному навчальному закладі  № 654 для дітей з затримкою психічного розвитку;

дошкільному навчальному закладі  № 17 для дітей з розумовою відсталістю;

санаторних закладах дошкільної освіти № 146, № 382 для дітей з латентною туберкульозною інфекцією та після виліковування від туберкульозу;

дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків;

дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім'ях;

дітей з інвалідністю;

дітей, які виховуються у сім’ях, де сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється Законом України «Про Державний бюджет України».

1.7.  Встановити пільгу за харчування дитини із сім’ї учасника антитерористичної операції  та із сім’ї киян, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності, та визначити розмір батьківської плати 1 грн. на місяць у дошкільних навчальних закладах та школах-дитячих садках (дошкільний підрозділ) району. 

1.8. Відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» на тендерній основі визначати постачальників продуктів харчування та здійснювати організаційні заходи щодо своєчасного постачання продуктів харчування належної якості.

1.9. Здійснювати контроль за організацією харчування дітей у дошкільних навчальних закладах  та закладах загальної середньої освіти району згідно з вимогами діючого законодавства.

1.10. Зберегти в штатних розписах  закладів загальної середньої освіти  району одну посаду сестри медичної з дієтичного харчування при кількості учнів від 60 до 200, які харчуються на 0,5 ставки, понад 200 учнів, які харчуються на 1 ставку в межах затвердженого фонду оплати праці.

2. Фінансовому управлінню Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації забезпечити фінансування харчування дітей у дошкільних навчальних закладах  та закладах загальної середньої освіти району в межах затвердженого кошторису видатків по галузі «Освіта».

3. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації «Про організацію харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах Солом’янського району м. Києва» від 12.03.2016 № 192, зареєстроване у Солом’янському районному управлінні юстиції у м. Києві 22.03.2016 за № 2/249.

4. Розпорядження набуває чинності з моменту його оприлюднення.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації.

 

В. о. голови         В. Бялковський

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена