КМДА Київська міська державна адміністрація


26 лютого 2018

Солом’янські рятувальники отримали нові дихальні апарати та комплекти бойового одягу

Солом’янські рятувальники отримали нові дихальні апарати та комплекти бойового одягу

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві (ГУ ДСНС) отримало від міської влади 109 комплектів бойового одягу та 8 апаратів зі стисненим повітрям (Drager PSS). Їх уже отримали пожежні частини Голосіївського та Солом’янського районів. Під час вручення комплектів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв заявив, що міська держадміністрація і цього року продовжуватиме оновлення матеріально-технічної бази київських аварійно-рятувальних служб.

«Сьогодні наші рятувальники мають величезне робоче навантаження – майже 40 виїздів щодоби – і повинні бути готові до щоденних ризиків. Наше завдання як міської влади створити їм належні умови роботи. Мова йде про зручний і надійний робочий одяг, інвентар і автомобільну техніку. Минулого року місто виділило 6 мільйонів гривень на потреби ГУ ДСНС у м. Києві. Серед усього іншого, саме за ці кошти і придбані 109 комплектів сучасного бойового одягу українського виробництва, які за якістю не поступаються німецьким зразкам. Також рятувальники отримали 8 апаратів зі стисненим повітрям німецького виробництва, що дають змогу працювати в умовах задимленості», – заявив Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, цього року місто має намір оновити кількість техніки для пожежогасіння.

«Це буде або кілька одиниць автомобілів, або спеціальний автомобіль для гасіння пожеж у високоповерхових будівлях. Для Києва це дуже актуально, адже лише протягом 2017 року рятувальники ліквідували 5810 пожеж», – сказав заступник голови КМДА.

Джерело: КМДА

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.