Головна  →  Новини  →  21 лютого 2018

У Солом’янській адміністрації розповіли про можливості програми співфінансування «70/30»

У Солом’янській адміністрації розповіли про можливості програми співфінансування «70/30»

19 лютого в Солом’янській адміністрації відбувся семінар про можливості програми співфінансування «70/30» у житлових будинках.

Мета заходу − роз’яснення механізму реалізації Програми співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках міста Києва на умовах співфінансування «70/30».

Суть програми полягає в тому, що місто оплачує 70% вартості робіт, а мешканці мають зібрати 30%. За останні три роки кияни інвестували понад 65 млн грн в технічні заходи у своїх будинках, оскільки тема енергозбереження є значним стимулом для людей: вони суттєво економлять на опаленні, електриці, вартості гарячої води тощо.

Вже на цей рік місто отримало 125 заявок від ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків) та ЖБК (житлово-будівельних кооперативів). Найбільш затребуваними видами робіт є модернізація теплопунктів, ремонт систем теплопостачання в будинку, заміна вікон та дверей, утеплення фасадів та покрівель тощо.

Програма «70/30» також доступна і для будинків, де ОСББ або ЖБК не створені. У 2017 році шість житлових будинків уклали договори на проведення ремонтів з комунальним підприємством «Київжитлоспецексплуатація».

Протягом трьох років співвласники 200 столичних багатоповерхівок реалізували проекти енергоефективних заходів у власних будинках на умовах співфінанссування «70/30», що дозволило їм у сукупності зекономити на сплаті за житлово-комунальні послуги понад 40 мільйонів гривень. Будинки отримали від міста гранти на загальну суму 137 млн грн.

Учасниками семінару стали представники ОСББ, ЖБК та ОСН району, представники районного управління житлово-комунального господарства та КМДА, а також усі охочі, кого зацікавило питання реалізації програми співфінансування 70/30 у своєму будинку.

Детальна інформація про те, як взяти участь у програмі співфінансування капітального ремонту – у презентації.

Додаток: shk7030.pdf

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена