КМДА Київська міська державна адміністрація


8 грудня 2017

Максим Шкуро взяв участь у відкритті Відкритої політехнічної лабораторії «Lampa»

Максим Шкуро взяв участь у відкритті Відкритої політехнічної лабораторії «Lampa»

Як працює високотехнологічне вимірювальне обладнання, автоматичний фрезерний верстат, точні 3D-принтери відтепер можна побачити та попрацювати з технікою у «Відкритій політехнічній лабораторії «Lampa». Цей проект став переможцем  конкурсу Громадського бюджету міста Києва, набравши найбільшу кількість голосів киян і посів перше місце у рейтингу ГБ-2017. За проект проголосувала майже дві тисячі людей.  Сьогодні, 8 грудня, робота Лабораторії офіційно стартувала.

«Наш район має характеристики, що відрізняють його від інших районів: це найбільш студентський, найбільш науковий, найбільш військовий, найбільш медичний район. Сьогодні можемо додати, що він найбільш технологічний.  І не лише через інноваційність поданих проектів, але в першу чергу, свідченням цього є те, що мешканці району активно користуються сучасними технологіями та голосують за допомогою банківських карток чи електронного цифрового підпису. В результаті Солом’янський район другий рік лідирує за кількістю проектів-переможців Громадського бюджету», − зазначив голова Солом’янської РДА Максим Шкуро. За словами керівника району, саме з КПІ подали найбільше  проектів, але разом з вищими навчальними закладами активними учасниками ГБ  стали й школи району.

Для створення Лабораторії закупили машини і апарати спеціального призначення (3Д-принтер типу DLP); лазерні верстати та оборотні центри; приладдя для вимірювання величин (осцилограф змішаних сигналів); регулювальне, запобіжне, сигнальне та освітлювальне обладнання (цифровий генератор з вбудованим осцилографом).

Автор проекту –  Євген Короткий, доцент кафедри конструювання електро-обчислювальної апаратури НТУУ «КПІ  ім. І. Сікорського». За його словами, робота лабораторії дасть змогу значно збільшити кількість  інноваційних проектів і наукових  розробок. Також попрацювати в ній зможуть усі охочі в приміщенні Науково-технічної  бібліотеки НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського» на просп. Перемоги, 37.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.