КМДА Київська міська державна адміністрація


22 вересня 2017

На території ПрАТ «Укрриба» відбулися спільні навчання з ліквідації надзвичайної ситуації на хімічно-небезпечному об’єкті

На території ПрАТ «Укрриба» відбулися спільні навчання з ліквідації надзвичайної ситуації на хімічно-небезпечному об’єкті

21 вересня на території ПрАТ «Укрриба» відбулися спільні навчання з ліквідації надзвичайної ситуації на хімічно-небезпечному об’єкті.

Навчання проходило під керівництвом першого заступника голови Солом’янської РДА Володимира Бялковського та начальника управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Романа Ткачука.

За задумом, на території ПрАТ «Укрриба» внаслідок тріщини шва лінійного ресиверу № 1 конденсаторного цеху стався вилив 750 кг зрідженого аміаку. За попередніми даними, отруєння аміаком отримали 2 особи.

Для вирішення питання координації дій проведено екстрене засідання Комісії з питань ТЕБ та НС Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації із запрошенням представників міських служб, органів управління та сили територіальної підсистеми міста Києва єдиної державної системи цивільного захисту та об’єктових підсистем.

Після отримання сигналу в диспетчерській станції працівники оперативно розгорнули штаб із ліквідації наслідків аварії. За декілька хвилин на місце події прибули рятувальники Солом’янської РУ ГУ ДСНС України у м. Києві, рятувальники КАРС «Київська служба порятунку» та «Мобільного рятувального центру ДСНС України», медичні працівники.

Рятувальники обстежили зону зараження, знайшли потерпілих, перенесли їх у безпечне місце і передали медикам. Щоб знизити концентрацію парів аміаку, фахівці облаштували водяну завісу та провели знезаражувальні заходи.

Задіяні служби продемонстрували чітку взаємодію під час ліквідації умовного витоку аміаку та надання допомоги потерпілим.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.