КМДА Київська міська державна адміністрація


25 липня 2017

У Солом’янському районі відзначили 25-ту річницю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Грузією

У Солом’янському районі відзначили 25-ту річницю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Грузією

На честь 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Грузією в Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся святковий захід за участі грузинського колективу «Мартве».

З вітальним слово до гостей звернувся Надзвичайний та Повноважний Радник-Посланник Посольства Грузії в Україні Давид Бочорішвілі: «Грузія та Україна співпрацюють у багатьох напрямах. Одним із ключових є співробітництво в галузі культури. Візит грузинського ансамблю «Мартве» ще раз засвідчив розвиток нашого партнерства».

Керівник Солом’янського району Максим Шкуро  зауважив, що 22 липня відзначається саме відновлення дипломатичних відносин. Адже вони були  започатковані ще в 1918 році, і майже 100 років співпраця між країнами розвивається.

«Я радий, що цей захід проводиться саме в Солом’янському районі. Кожного року проводимо важливий захід до Дня національної єдності Грузії − висаджуємо нові дерева на Алеї україно-грузинської дружби в парку «Відрадний», які символізують розвиток нашої співпраці»,  – зазначив Максим Шкуро.

Грузинський ансамбль «Мартве» продемонстрував високу професійну майстерність, яскравий колорит і багатство грузинської культури. Українські традиції показали колектив Центру дитячої та юнацької творчості «Пектораль»,  а також колектив «Баламути».

Організатором заходу виступила громадська організація «Дім грузинської діаспори».

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.