Головна  →  Новини  →  19 липня 2017

Кияни подали проекти Громадського бюджету на 1 мільярд!

Кияни подали проекти Громадського бюджету на 1 мільярд!

У рамках Громадського бюджету було зареєстровано більш ніж 800 проектів на загальну суму понад 1 мільярд гривень. Про це сьогодні під час прес-сніданку повідомив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів. Він зазначив, що дві третини поданих проектів – великі, тобто вартість їхньої реалізації складатиме від 400 тисяч гривень до 2 мільйонів.

“Ми маємо позитивну статистику – цьогоріч зареєстровано у півтора рази більше проектів, ніж минулого року. Це свідчить про те, що Громадський бюджет набирає обертів і стає дедалі популярнішим. Звісно ми на це і розраховували, тому на реалізацію проектів виділили удвічі більше коштів – 100 мільйонів гривень. До речі, найбільше проектів, як і минулого року, подано в розділах “освіта” та “спорт”. Найменше ініціатив – “безпека та громадський порядок”, – зазначив Володимир Прокопів.

За його словами, найбільше ініціатив зареєстровано від Дніпровського, Шевченківського та Голосіївського районів. Найменше – від Печерська. Також секретар Київради наголосив, що наразі ще триває попередній збір підписів. Так, малі проекти мають отримати 50 голосів. Великі – 200.

“Ініціативи, які подолали цей поріг, мають пройти експертну оцінку у відповідних розпорядників бюджетних коштів на предмет можливості їх реалізації, лише після цього їх допустять до головного голосування. До речі, голосування стартує наприкінці вересня, кияни зможуть підтримати одразу 5 вподобаних проектів. Наразі вже майже 600 проектів опубліковані в системі і по них триває попередній збір підписів”, – уточнив Володимир Прокопів.

Наразі міська влада розглядає можливість збільшення фінансування наступного Громадського бюджету.

“Минулого року ми отримали 62 проекти-переможці. Три з них уже реалізовані повністю, ще 4 – практично на завершальній стадії, по багатьом проведені тендерні закупівлі. Хочу зауважити, що місто працює не тільки над виконанням проектів громадського бюджету. Ми розглядаємо поступове збільшення кошторису для ініціатив киян. Якщо на старті, на реалізацію містян у 2017 році, ми закладали році 50 мільйонів гривень, то на наступний рік уже передбачили 100 мільйонів. А у 2019 році ця сума може зрости до 150 мільйонів гривень», – зазначив депутат Київради, голова постійної комісії з питань бюджету Андрій Странніков.

Загалом, у Києві подана найбільша кількість проектів на найбільшу суму. Також столиця серед усіх українських міст виділила найбільше коштів на реалізацію громадських ініціатив.

Джерело: прес-служба Київради

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена