КМДА Київська міська державна адміністрація


21 квітня 2017

В приміщенні Солом’янської РДА відбулась науково-практична конференція на тему «Акушерська кардіологія – виклик XXI сторіччя»

В приміщенні Солом’янської РДА відбулась науково-практична конференція на тему «Акушерська кардіологія – виклик XXI сторіччя»

21 квітня в приміщенні Солом’янської РДА відбулась науково-практична конференція на тему «Акушерська кардіологія – виклик XXI сторіччя» за участю заступника голови Солом’янської райдержадміністрації Олени Горпинченко, головного позаштатного спеціаліста МОЗ України за спеціальністю «Хірургія серця і магістральних судин у дорослих» Костянтинина Руденко, акушерів-гінекологів, кардіологів, педіатрів, неонатологів, сімейних лікарів, лікарів-інтернів та студентів медичних ВУЗів.

Серед основних питаннь, які розглядалися на конференції: ризики вагітності у жінок з кардіальною патологією; впровадження оптимальної тактики ведення та родорозрішення вагітних з кардіальною патологією; першочергові питання  взаємодії кардіологів і акушерів при розробці спільної тактики лікування серцево-судинних захворювань під час вагітності; проблема медикаментозної раціональної терапії у вагітних після протезування клапанів та вродженими вадами серця. 

Довідково.

ДУ «Національний інститут серцево-судинної  хірургії  ім. М.М. Амосова НАМН України» є першоджерелом серцево-судинної хірургії в Україні. Значний багаторічний досвід хірургічного лікування серцево-судинних захворювань в Україні дозволив виокремити групу патологій, що потребують невідкладної або екстреної кардіохірургічної допомоги.

Окремою групою пацієнтів є вагітні жінки з кардіальною патологією. Кожного року приблизно 10% від всіх випадків материнської смертності в усьому світі пов’язані з ускладненнями кардіальної патології і їх кількість постійно збільшується. Протягом кількох років відбувається співпраця НІССХ ім. М.М.Амосова та ІПАГ НАМН України. Родорозрішення вагітних з ВВС та НВС відбувається на базі НІССХ ім. М.М.Амосова, при необхідності з підтримкою кардіохірургічної бригади та проведенні екстреного кардіохірургічного втручання.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.