КМДА Київська міська державна адміністрація


20 березня 2017

У Солом’янському районі вперше відзначили День добровольця

У Солом’янському районі вперше відзначили День добровольця

18 березня в парку ім. М. Островського відбувся День українського добровольця, який в Україні цьогоріч вперше відзначили 14 березня.

Усі бажаючі мали змогу взяти участь у військово-патріотичній грі «Я – доброволець!», що передбачала проходження станцій: мінно-вибухової, зброї, тактичної медицини, пожежно-рятувальної, хімічного захисту, маскувальної, мотузкової. У формі квесту кожен міг оцінити найпростіші завдання, які виконують добровольці.

 «Цей захід демонструє, передусім, високий рівень громадянської свідомості та позиції. Спільнота району близько приймає до серця все, що відбувається на сході України. Останній приклад, коли весь район мобілізувався для збору гуманітарної допомоги мешканцям постраждалого міста Авдіївки. Окрім того, в РДА створено спеціальну комісію, яка має на меті знімати проблемні питання, що виникають в учасників антитерористичної операції», − зазначив голова Солом’янської РДА Максим Шкуро.

За словами голови Спілки ветеранів АТО Солом’янського Ігоря Скопненка, на сході України воювало понад дві тисячі мешканців району, чимало з них добровольцями пішли на схід.

На гостей заходу також чекали численні майстер-класи та виступи творчих колективів. Рятувальники району продемонстрували пожежно-рятувальну техніку та спорядження. Відвідувачі заходу мали можливість не лише ознайомитися з технікою, але й дізнатися як працюють вогнеборці в умовах надзвичайних ситуаціях.

Організаторами Дня добровольця виступила Спілка ветеранів АТО Солом’янського району, народний депутат України Дмитро Андрієвський, депутат Київради Вячеслав Непоп за підтримки Солом’янської РДА.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.