Головна  →  Новини  →  14 січня 2014

Готуємось до ювілею!

Готуємось до ювілею!

Як відомо, Президент України Віктор Янукович оголосив 2014 роком Тараса Шевченка на честь 200-літнього ювілею видатного українського поета. Саме з цієї нагоди 14 січня відбулась нарада педагогів-організаторів Солом’янського району об’єднання клубів за місцем проживання «Либідь», у якій взяв участь заступник голови райдержадміністрації Рев’юк А.М.

Багато цікавого про видатну особистість розповіла директор ОПК «Либідь» Максимович Г.М. В її емоційному виступі червоною стрічкою простежувалась ідея того, що знання літературної спадщини Шевченка - це один із стовпів знання усієї української культури, і саме тому важливо прищепити молоді повагу до великого Кобзаря. 

Естафету наради підхопила завідуюча дитячою бібліотекою ім. І. Багрянова у Солом’янському районі Колбасіна В.І.  Кому, як не їй, було, що розповісти присутнім. До речі, деякі факти з біографії та творчого шляху Кобзаря присутні почули вперше. Наприклад, мало хто знав, що Шевченко був не тільки генієм української поезії, а ще й неперевершеним співаком.

Коли у 1847 році Шевченко поїхав до Італії, його визнали там не за малярський хист і не за поетичне мистецтво, а саме як співака і талановитого виконавця українських пісень.

Шевченко – це класика, духовний спадок українського народу, який підростаюче покоління повинно якщо не любити, то хоча б знати. З такими словами неможливо не погодитись. 

Завершували нараду наші шановні педагоги - організатори та керівники гуртків підліткових клубів за місцем проживання Солом’янського району міста Києва, які у своїх виступах підкреслили, що Шевченко – це класика, духовний спадок українського народу, який підростаюче покоління повинно якщо не любити, то хоча б знати. З такими словами неможливо не погодитись. 

Від себе хотілось би додати лише те, що оголошення 2014 роком   Шевченка -  не данина творчості великого митця. Таким чином на державному рівні визнається місце письменника в українській культурі.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена