Головна  →  Новини  →  17 січня 2014

У спеціалізованій школі №115 ім. І.Огієнка відкрили виставку «Тарасові джерела»

У спеціалізованій школі №115 ім. І.Огієнка відкрили виставку «Тарасові джерела»

У спеціалізованій школі №115 ім. І.Огієнка Солом’янського району відбулися урочистості, присвячені відкриттю виставки «Тарасові джерела» з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Так, у приміщені шкільної бібліотеки презентували учнівську поетичну збірку «Душа шукає себе в слові», випуск якої був започаткований учителем української мови та літератури, заслуженим учителем України Гульвіченко Лідією Антонівною.

Щороку збірка поповнюється новими учнівськими творами. Власні поезії, присвячені Тарасу Шевченку, декламували учні 9-го класу, переможці ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Також учні школи продекламували твори, авторами яких є випускники школи.

Крім того, у рамках свята було представлено «Дитячий Кобзар», створений у «Видавництві Старого Лева» і проілюстрований сучасною київською художницею Мариною Михайлошиною. Також відбулась тематична експозиція учнівських малюнків «Дитина і матір в творчості Т.Шевченка».

На виконання завдань Президента України щодо підготовки відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка Департамент освіти і науки, молоді та спорту запланував проведення цілого комплексу подій. Протягом року триватиме цикл зустрічей столичних школярів із лауреатами Національної премії України імені Тараса Шевченка «Стовпи, що небо підпирають», Міська конференція лідерів учнівського самоврядування «Актуальність ідей Тараса Шевченка для сучасного лідерського руху», Міський конкурс творчих робіт орігамі за мотивами творів Тараса Шевченка «Журавлиний клич», ХІІІ Міський конкурс читців поезії Тараса Шевченка (спільно з Національним музеєм Тараса Шевченка та Всеукраїнським товариством «Просвіта» імені Тараса Шевченка) та інші.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена