КМДА Київська міська державна адміністрація


17 жовтня 2016

У Солом’янській РДА відбулась конференція з нагоди 120-річчя ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського»

У Солом’янській РДА відбулась конференція з нагоди 120-річчя ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського»

12 жовтня у приміщенні Солом’янської РДА відбулася науково-практична конференція «Інфекційні хвороби сучасності. Біологічна безпека та захист», присвячена щорічним «Читанням» пам’яті академіка Л.В. Громашевського та 120-річчю ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського Національної академії медичних наук України».

Почесними гостями конференції стали провідні науковці, академіки Національної академії наук, доктори медичних наук, заслужені діячі науки і техніки України. Кращих фахівців галузі було нагороджено знаками пошани та почесними грамотами Національної академії медичних наук.

Привітав учасників наукового заходу керівник апарату Солом’янської адміністрації Олександр Король, зазначивши: «Солом’янський район є одним з найбільших у місті Києві, де зосереджені медичні науково-дослідницькі заклади. Вклад українських науковців у розвиток науки є неоціненним, ми пишаємось кожним нашим дослідником, науковцем, лікарем».

Під час конференції науковці обговорили проблеми біобезпеки та біозахисту в Україні, сучасний стан і тенденції розвитку епідемічного процесу актуальних інфекційних та паразитарних хвороб тощо.

 

Довідково

Державна установа «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України» - головний медичний заклад з проблем епідеміології, мікробіології, інфекційної патології з кваліфікованими науковими кадрами та клінічною базою. Інститут заснований у жовтні 1896 року для боротьби з інфекційними хворобами.

На даний час в Інституті плідно працюють висококваліфіковані фахівці, які вивчають вплив сучасних екологічних та соціально-економічних факторів на епідемічний процес гепатитів В і С, ВІЛ-інфекції, грипу, кишкових інфекцій та паразитозів; удосконалюють стратегію вакцинопрофілактики кору, краснухи, епідемічного паротиту; діагностику та терапію вірусних захворювань; досліджують молекулярно-біологічні особливості збудників інфекцій та молекулярні основи конструювання профілактичних та лікувальних антивірусних препаратів тощо.

Інститут надає консультативну допомогу лікувально-профілактичним закладам областей України. У разі виникнення в країні надзвичайних ситуацій працівники, за завданням МОЗ України, виїжджають на спалахи інфекційних хвороб (холера, дифтерія, вірусні гепатити, кишкові інфекції, лептоспіроз тощо), вивчають причини їх виникнення та розробляють заходи подолання й профілактики.

У штаті Інституту - 205 співробітників, серед них 105 науковців: 15 (8 – професорів) докторів наук та 36 кандидатів наук.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.