КМДА Київська міська державна адміністрація


14 вересня 2016

У школах Солом'янського району пройшли олімпійські уроки

У школах Солом'янського району пройшли олімпійські уроки

9 вересня 2016 року відділом у справах сім’ї, молоді та спорту Солом’янської адміністрації для учнів  шкіл № 166 та № 221 були проведені олімпійські уроки, присвячені Дню працівників фізичної культури і спорту України. Завдання цих заходів – формування свідомого ставлення учнів до необхідності регулярних занять фізичною культурою та спортом; збагачення знань учнів про олімпійські види спорту, історію Олімпійських ігор, видатних спортсменів.

На уроці діти дізналися про причини зародження ігор, умови їх проведення, вимоги до учасників олімпіад, а також про те, що переможців перших олімпіад називали – олімпіоніками, а нагороджували їх не медалями, а лавровими вінками. Із захопленням учні висловлювали свої припущення стосовно олімпійської символіки та олімпійського вогню.

Під час олімпійського уроку вихованці спортивних секцій з карате-до, футболу, гімнастики, пауерліфтингу провели яскраві показові виступи.

Також учасники олімпійського уроку взяли участь у естафеті та спортивній вікторині, переможці яких отримали грамоти, медалі, кубки, призи. Переможці конкурсу малюнків на тему: «Олімпійські ігри» отримали цінні подарунки.

Затамувавши подих, діти слухали та із зацікавленістю ставили різні запитання дворазовій срібній призерці Олімпійських ігор у Сеулі та Атланті з академічного веслування Світлані Мазій. Бурхливі емоції в учасників  викликала можливість власноруч потримати та роздивитись срібну олімпійську медаль призерки.

Позитивна енергія олімпійського уроку надихнула школярів ще більше уваги приділяти своєму здоров’ю та заняттю фізичною культурою і спортом.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.