КМДА Київська міська державна адміністрація


1 квітня 2016

Герою Небесної Сотні Андрію Мовчану встановили меморіальну дошку

Герою Небесної Сотні Андрію Мовчану встановили меморіальну дошку

23 березня відбулося відкриття меморіальної дошки Герою Небесної Сотні Андрію Мовчану. Дошку встановили на фасаді Державного економіко-технологічного університету транспорту, де навчався Андрій.

Про це повідомляє Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, де Андрій працював майстром сцени.

На церемонії були рідні і знайомі Андрія, колеги по цеху і друзі з театру, а також студенти та педагогічний склад університету. Також вшанувала пам'ять Героя заступник голови Солом’янської адміністрації Олена Горпинченко.

Андрій Мовчан загинув 20 лютого 2014 року від кульового поранення на барикадах  на вул. Інститутській. Указом Президента України Андрію Мовчану присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (21 листопада 2014, посмертно). Також Андрій посмертно нагороджений медаллю «За жертовність та любов до України» Українською православною церквою, відзнакою «Герой Киянин».

Раніше пам’ятні знаки Андрію Мовчану встановили на будівлі Київського вищого професійного училища залізничного транспорту ім. В.С. Кудряшова (вул. Фурманова, 1/5) та будівлі школи №73 (проспект Перемоги, 86), де навчався Андрій.

Джерело: Громадське радіо 

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.