КМДА Київська міська державна адміністрація


18 березня 2016

Рятувальники Солом'янського району із дошкільнятами здійснили уявну подорож до «Країни Пожежної безпеки»

Рятувальники Солом'янського району із дошкільнятами здійснили уявну подорож до «Країни Пожежної безпеки»

На жаль, дитяча цікавість у будь-якому віці, може стати причиною неприємної ситуації, такої, як пожежа або інша надзвичайна ситуація. Малеча може не усвідомлювати небезпеку від забав із сірниками, свічками або запальничками, може не розуміти небезпеку від неправильної експлуатації електричних приладів. Іноді, дитяча цікавість штовхає малечу на різні дослідження, котрі можуть перерости у пожежу або іншу надзвичайну ситуацію.

Звичайно, найкраще діти засвоюють основні правила безпечного життя, коли дорослі на власному прикладі демонструють, як правильно поводитись з електричними приладами та відкритим вогнем, а яких вчинків варто уникати. Не менш важливим є виховний процес у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, де дітей постійно навчають правилам безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки. Так, 17 березня рятувальники залучились до процесу виховання у дітей відповідальності за власну безпеку і завітали до одного із районних дитячих садочків.

Зустріч із малечею почалася дуже жваво. Рятувальники запропонували дітлахам здійснити умовну подорож до «Країни Пожежної безпеки». «Перепусткою» до цієї уявної країни стало знання правил пожежної безпеки. Тож, малюки в ігровій формі пригадали правила пожежної безпеки у побуті. Усі маленькі глядачі із задоволенням брали участь у цікавих вікторинах та  відгадували загадки на пожежну тематику.

Цікава «подорож» почалася із огляду малюнків на тему «Пожежна безпека очима дітей». Малеча із захопленням розглядала роботи на яких яскравими фарбами були зображені основні правила пожежної безпеки.

Після цього на дітлахів чекав ще один приємний сюрприз – знайомство із справжнім пожежним-рятувальником. Кожен хотів особисто познайомитись із вогнеборцем та розпитати якомога більше про його мужню професію. Найприємнішим для маленьких глядачів стала демонстрація справжнього бойового одягу вогнеборців. Малеча дізналась багато нового: навіщо рятувальнику треба дихальний апарат, каска та невелика сокира на поясі.

Як виявилось, серед багатьох іграшок, якими щоденно бавляться хлопчики та дівчата, були й пожежні автомобілі, на прикладі яких рятувальники розповіли дітлахам про спеціальну техніку, задіяну при ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

Наприкінці захоплюючої умовної подорожі до «Країни Пожежної безпеки» рятувальники  продемонстрували як швидко займаються різні матеріали. Малюки краще усвідомили небезпеку від пустощів з вогнем, оскільки особисто впевнились наскільки швидко вогонь може поширюватись.

Зустріч із рятувальниками подарувала справжній шквал позитивних емоцій. Хлопці та дівчата не лише отримали яскраві враження, а й дізнались багато нового про героїчну професію пожежного-рятувальника.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.