КМДА Київська міська державна адміністрація


31 грудня 2015

До новорічно-різдвяних свят школярі Солом’янського району підготували подарунки для своїх ровесників зі сходу

До новорічно-різдвяних свят школярі Солом’янського району підготували подарунки для своїх ровесників зі сходу

Напередодні свят діти зі шкіл Солом’янського району зібрали чимало подарунків для своїх однолітків зі сходу та передали їх до Волонтерського центру, що на вул. Фролівській, 9/11.

За словами заступника голови Солом’янської адміністрації Олени Горпинченко такі заходи сьогодні дуже потрібні, аби кожна дитина отримала не лише подарунки, але й увагу та підтримку від своїх однолітків.

Захід проводиться в рамках доброчинної акції «"Миколайчик” для кожної дитини». Цього року акція має на меті подарувати свято дітям, які залишилися без батьків або перебувають далеко від рідних домівок через війну. Діти підготували “миколайчики”, вітальні листівки з новорічно-різдвяними святами, зібрали та теплі речі й передали їх дітям, які потребують підтримки.

Серед найактивніших учасників акції: школа № 115, Технічний ліцей НТУУ «КПІ», Політехнічний ліцей НТУУ «КПІ», школа-гімназія №13, школи № 7, 26, 52,121, 149, 173, 178, 221, 318, ліцей №142, ліцей №144 та інші навчальні заклади.

«Ми зібрали подарунки з усіх шкіл. Дуже активно. Головна фішка нашої акції − це малюнки і вітальні листівки, які діти самі писали і малювали для діток переселенців", −розповіла Ірина Литвин, організатор акції "Миколайчик" для кожної дитини". Вже 9 років поспіль проводяться такі  акції для дітей. Цьогоріч учні з понад 50-ти шкіл долучилися до святкової місії - підготовки подарунків дітям.

Про мотивацію участі в акції розповіли в Технічному ліцеї НТУУ КПІ: «Стати частинкою цього чуда вирішили і діти нашого ліцею, зробивши подарунки дітям, які залишились без батьків або перебувають далеко від рідних домівок. Ліцеїстами було зібрано іграшки, виготовлені новорічні листівки та смачні солодкі подарунки. Ми віримо в те, що з нашою допомогою діти, що були змушені покинути свої домівки відчують турботу та наближення новорічних свят. Особливу подяку висловлюємо ліцеїстам 5-А класу та 6-А класу, які взяли найактивнішу участь в акції.
Педагог – організатор Єфімова О.В».

«Малеча з нетерпінням очікує на святкові привітання та подарунки. В період новорічних святкувань кожен прагне здійснення своїх мрій, але, на жаль, не всі вони можуть втілитися у життя. І щоб допомогти здійснити мрії бодай деяких діточок, ліцеїсти Політехнічного ліцею напередодні свята Святого Миколая приєдналися до благодійної акції Солом`янської РДА «Чудо творить Миколай. Чудо творять діти!». Ліцеїстами було зібрано теплі речі, іграшки, книжки, виготовлені новорічні листівки та різноманітні поробки. А на кошти, що зібрали діти, було придбано солодкі подарунки. Ми віримо в те, що з нашою допомогою діти, що були змушені покинути свої домівки та звичний для них ритм життя, відчують дух новорічних свят. Особливу подяку висловлюємо ліцеїстам 10 класу групи ФМ-31/32, які взяли найактивнішу участь в акції» − поділилися враженнями представники Політехнічного ліцею.

Подарувати свято дітям можете і ви. У районному центрі соціальних служб для сім’ї дітей та молоді триває збір подарунків для діток, які опинилися в складних життєвих обставинах (вул. М. Кривоноса, 21). Також подарунки до новорічно-різдвяних свят також можна приносити у Волонтерський центр на вул. Фролівській, 9/11.  

Ініціатором акції виступило Агенство ідей «Асті Україна» за підтримки Солом’янської адміністрації.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.