КМДА Київська міська державна адміністрація


30 грудня 2015

Максим Шкуро підписав тристоронню угоду про співпрацю між НТУУ «КПІ», Солом’янською адміністрацією та Радою директорів промислових підприємств району

Максим Шкуро підписав тристоронню угоду про співпрацю між НТУУ «КПІ», Солом’янською адміністрацією та Радою директорів промислових підприємств району

Під час засідання Ради директорів промислових та науково-дослідних підприємств Солом’янського району керівник адміністрації Максим Шкуро, голова Ради директорів промислових та науково-дослідних підприємств Солом’янського району В’ячеслав Проценко і ректор НТУУ «КПІ» Михайло Згуровський підписали тристоронню угоду про співробітництво. Документом передбачена співпраця в питаннях енергозберігаючих технологій, підготовці та підвищенні кваліфікації кадрів, створенні нових робочих місць тощо.

На території району працюють 17 науково-дослідних та 126 промислових підприємств. Під час зустрічі представники влади, науки та підприємств обговорили ключові питання промислового розвитку району та можливості співпраці.

«Наша зустріч проходить на території НТУУ «КПІ». Це знаково, бо цей університет є одним з визнаних центрів ноу-хау та інновацій країни. І ми хотіли б об’єднати можливості районної влади, наших підприємств і науковців КПІ для впровадження інновацій», – зазначив Максим Шкуро.

За його словами, фактично 40 % потенціалу району – це машинобудування, яке незважаючи на всі кризові явища , працює досить успішно.

«За показниками, ми також рухаємося уперед. Так, за 9 місяців 2010 року експорт складав 21 мільйон доларів. За 9 місяців 2014 року – 114 мільйонів, а за 9 місяців 2015 року – 122 мільйони доларів. І це виробництво, яке має попит у закордонних країнах. Впевнений, ця угода не залишиться просто на папері. І ми сподіваємося, що підприємства Солом’янського району в рамках цієї угоди досягнуть значних успіхів», – зауважив Максим Шкуро.

Ректор університету Михайло Згуровський презентував «Можливості Інноваційно-виробничої платформи «Об’єднання Київська політехніка» в розширенні співпраці з підприємствами Солом’янського району м. Києва». Серед можливих напрямів співпраці: впровадження енергоефективних, ресурсозберігаючих технологій, освоєння альтернативних джерел енергії; технології виробництва металів, їх обробки і з'єднання; технології в галузі агропромислового комплексу; технології та обладнання в сфері медичного обслуговування, лікування, фармації, чистого виробництва та охорони навколишнього природного середовища тощо.

Народний депутат України Дмитро Андрієвський, який взяв участь у обговореннях, зауважив: «Впевнений, підписання угоди про співпрацю між Солом`янською райдержадміністрацією, науковою школою «КПІ» і Радою директорів підприємств буде позитивним кроком у напрямку формування майбутнього потужного промислового потенціалу. Також запрошую всіх керівників підприємств до продовження нашої співпраці. Там, де є необхідність вносити зміни до Законодавства, ми завжди готові допомогти Вам».

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.