Головна  →  Новини  →  27 листопада 2015

У 2015 році Київ самостійно дофінансував освітню галузь на 60% від розміру державної освітньої субвенції

У 2015 році Київ самостійно дофінансував освітню галузь на 60% від розміру державної освітньої субвенції

Органи місцевого самоврядування столиці готові до децентралізації, зокрема у галузі освіти. Втім для ефективного впровадження реформи необхідно встановити чіткі та прозорі правила з боку держави. На цьому наголосила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, коментуючи журналістам майбутню децентралізацію освіти в Україні.

«Київська влада готова до децентралізації та вже навіть впроваджує її деякі аспекти, втім нам необхідний чіткий сигнал та прозора гра з боку держави. В першу чергу мова йде про затвердження фінансового освітнього стандарту, який би визначав перелік безоплатних освітніх послуг, які гарантуються Конституцією України», – зазначила вона.

Зазначимо, що розмір освітньої субвенції, виділеної у 2015 році з державного бюджету, становив трохи більше 2 млрд грн.

«На ці кошти київська влада змогла б повноцінно профінансувати лише 350 із 500 шкіл столиці. Щоб забезпечити функціонування освітньої галузі на рівні не гіршому від попереднього року, ми збільшили суму фінансування одного учня з 8 до 14 тисяч гривень. На це Києву довелося додатково виділити ще 1,23 млрд грн, тобто ще майже 60% від розміру наданої субвенції», – додала Ганна Старостенко. 

При цьому заступник голови КМДА зауважила, що у разі затвердження фінансового освітнього стандарту кожна місцева адміністрація розумітиме, які складові у неї закладено та відповідно, що саме може бути дофінансовано міськими громадами.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена