Головна  →  Новини  →  8 жовтня 2015

Для подальшого працевлаштування з демобілізованими учасниками АТО проводитимуть роботи з підвищення кваліфікації та профпідготовки

Для подальшого працевлаштування з демобілізованими учасниками АТО проводитимуть роботи з підвищення кваліфікації та профпідготовки

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до рішення від 2 жовтня 2013 року «Про затвердження Програми зайнятості населення м. Києва на період до 2017 року».

Згідно з запропонованими змінами на профільні структурні підрозділи виконавчого органу Київради (КМДА), Київський міський центр зайнятості, райдержадміністрації в м. Києві із залученням Спільного представницького органу роботодавців м. Києва покладено завдання сприяти збереженню існуючих робочих місць та розширенню сфери прикладання праці за рахунок створення нових робочих. Одним зі стимулів для роботодавців для створення нових робочих місць є надання їм компенсації єдиного соціального внеску, допомоги по частковому безробіттю, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Також, Київський міський центр зайнятості (КМЦЗ) має проводити роботу щодо підвищення конкурентоспроможності та професійної мобільності для демобілізованих учасників АТО шляхом організації професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації відповідно до потреб ринку праці.

Окрім того, зазначені вище структурні підрозділи та РДА мають застосовувати комплекс заходів, спрямованих на запобігання масовому звільненню працівників, в тому числі з використанням механізму надання допомоги по безробіттю. В свою чергу, Головне управління Держпраці у Київській області спільно з Київською міською радою профспілок та Спільним представницьким органом роботодавців мають забезпечувати захист прав найманих працівників шляхом здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю суб’єктами господарювання та підприємцями.

Департамент промисловості та розвитку підприємництва спільно з РДА та Центром зайнятості, з метою сприяння розширенню сфери малого та середнього підприємництва в місті та збільшення рівня зайнятості у даній сфері, будуть здійснювати постійний моніторинг стану та перспектив розвитку малого й середнього бізнесу.

Окрім вище викладеного, Центр зайнятості разом з РДА та профільними структурними підрозділами КМДА сприятимуть популяризації та підвищенню престижності робітничих професій задля усунення дисбалансу кадрів на ринку праці, а проблеми працевлаштування серед неповнолітніх та дітей-сиріт вирішуватимуться при розгляді на засіданнях комісій з питань захисту прав дитини районних державних адміністрацій.

Згідно з внесеними правками до Програми, відтепер проводитиметься постійна та системна робота з роботодавцями з питань дотримання вимог законодавства у сфері зайнятості населення та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, семінари для безробітних із залученням соціальних партнерів і підприємців та робота по залученню роботодавців для визначення перспективних потреб ринку праці для формування реального плану регіонального замовлення на підготовку кадрів у ПТУ та ВНЗ.

Також, Київському міському відділенню Фонду соцзахисту інвалідів доручено надавати інформаційно-консультативні послуги з питань соцзахисту громадян з інвалідністю безпосередньо громадянам з додатковими потребами та роботодавцям.

Серед нових пунктів Програми також: сприяння структурними підрозділами КМДА погашенню заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях в межах компетенції тощо.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена