Головна  →  Новини  →  28 серпня 2015

Інновації в сфері безпеки дорожнього руху на вулиці Західній в Солом’янському районі

Інновації в сфері безпеки дорожнього руху на вулиці Західній в Солом’янському районі

Безпека дорожнього руху завжди була і є одним з основних критеріїв рівня розвиненості будь-якої держави та зокрема її столиці. Не стоїть осторонь розвитку ринку сучасних матеріалів та технологій і комунальна корпорація «Київавтодор», впроваджуючи інноваційні технології на вулично-дорожній мережі. 

Яскравий тому приклад – проведення капітального ремонту вулиці Західної в Солом’янському районі міста Києва. Враховуючи, що вздовж вулиці розташований дитячий садок, комунальна корпорація «Київавтодор» при проведенні ремонту прийняла рішення не замикатися у рамках типових схем з організації дорожнього руху, а, використовуючи власний та світовий досвід, впровадити низку нових технічних рішень, спрямованих на зосередження зору водіїв на можливих небезпеках при переході дороги пішоходами, у тому числі і дітьми. 

При нанесенні горизонтальної розмітки було впроваджено так званий 3-D пішохідний перехід, який візуально підвищує його над проїзною частиною. Такий оптичний ефект серед іншого досягається шляхом використання високоякісного двокомпонетного холодного пластику. Зазначимо, що влаштування такого переходу було погоджено в якості експерименту з Департаментом ДАІ МВС України. Додатково на підходах до пішохідного переходу вперше в Києві була влаштована дорожня розмітка 1.25, що дублює на покритті проїзної частини зображення дорожнього знаку 1.32 «Пішохідний перехід». Ця розмітка також виконана з двокомпонетного холодного пластику. 

Торкнулись інновації і дорожніх знаків. Так, крім дорожніх знаків 5.35.1(2) «Пішохідний перехід», які отримали додаткове флуоресцентне окантування з мікропризматичної плівки, для зосередження додаткової уваги водіїв було використано абсолютно новий активний знак-комплекс. Склад такого знаку-комплексу такий: по-перше, це безпосередньо тло знаку, де на жовтому фоні повідомляється про майбутній вид небезпеки, у даному випадку – це дитячий садок, по друге – це світлофорна секція, яка забезпечує миготіння жовтого кольору в заздалегідь запрограмований час. У випадку з садком, це будуть години роботи дитячого закладу. І напослідок – це сонячна батарея, яка забезпечує живленням роботу світлофорної секції. Аналогічні комплекси успішно працюють у деяких країнах світу та внесені до національних стандартів з безпеки руху. Слід відзначити, що на встановлення двох таких комплексів на вул. Західній з бюджету міста не було залучено ані копійки: виготовлення та встановлення комплексів взяв на себе давнішній партнер Київавтодору – ТОВ «Дорекс - Безпека руху», який також не бажає залишатися осторонь проблем безпеки дорожнього руху в столиці.

Комунальна корпорація «Київавтодор»

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена