КМДА Київська міська державна адміністрація


26 серпня 2015

Віталій Кличко відкрив новий дитсадок у Солом’янському районі

Віталій Кличко відкрив новий дитсадок у Солом’янському районі

Мер Києва Віталій Кличко відкрив дошкільний навчальний заклад № 383 у Солом’янському районі.

«Сьогодні відкриваємо ще один дитсадок № 383 у Солом’янському районі столиці. Більше 15 років садок на Солом’янці використовувався не за призначенням. Ми повернули приміщення до комунальної власності, зробили ремонт, добудували заклад і більше, ніж вдвічі збільшили площу дитсадка. Було два поверхи — стало три. Було 1000 м кв — стало 3000 м кв. Раніше сюди ходили 100 дітей, тепер садочок можуть відвідувати майже 200 маленьких киян. Це ще 70 додаткових робочих місць, — сказав мер. — Садок облаштований за всіма сучасними технологіями. Я впевнений, що всі діти, які відвідуватимуть його, будуть задоволені і щасливі. А якщо діти щасливі — батьки також», — зазначив Віталій Кличко.

У дитсадку № 383 провели повну заміну інженерних систем та обладнання, встановили енергозберігаючі вікна, утеплили фасад, облаштували територію.

«Цей прекрасний дитячий садочок — це не єдине, що ми в ці дні відкриваємо до початку навчального року. У районі встановили 22 нових дитячих і спортивних майданчики. 8 шкіл отримали нові металопластикові вікна. Додатково в інших садочках відкрили 9 нових груп. Відремонтували садочок  на вул. Академіка Білецького, 2 А, тут поруч на Відрадному, а також на вул. Донецькій. У нас великі плани на вересень – жовтень. Цього року вперше за багато років в усіх дитсадках району змінимо обладнання для очищення води, а в кожній школі запрацюють питні фонтанчики з очищеною водою», — повідомив керівник району Максим Шкуро. 

Мер розповів, що столична влада не тільки відбудувала дитсадок № 383, а також відремонтувала дорожнє покриття на вулиці Західній, що веде до дитсадка. «Думаю, всі пам’ятають, яка була розбита вулиця — неможливо було проїхати. Зараз все відремонтоване, всі під’їзди до дитсадка облаштовані», — зауважив Віталій Кличко.

Привітали солом′янців зі святом народний депутат України Дмитро Андрієвський, заступники голови Київської міської державної адміністрації Павло Рябікін та Ганна Старостенко, генеральний директор КП «Житлоінвестбуд» Вячелав Непоп, депутати Київради Максим Конобас, Катерина Кириченко, Руслан Кисіль.

Від депутатського корпусу району Дмитро Андрієвський  вручив директору садочка сертифікат на придбання комп’ютерної техніки. За словами народного депутата, «дитячий садочок — це наочне свідчення змін і перетворень, яких ми не тільки  чекаємо, але й працюємо разом, єдиною командою».

Маленькі вихованці дитячого садочка подарували гостям вірші, танці та святковий настрій.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.