КМДА Київська міська державна адміністрація


1 липня 2015

Урочистості з нагоди випуску в Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського

Урочистості з нагоди випуску в Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського

26 червня, у Національному університеті оборони України відбувся черговий випуск офіцерів. Більше 200 офіцерів, які проходять службу і навчаються в НУОУ, нині виконують бойові завдання на сході України. Високий професіоналізм та самовідданість багатьох з них високо оцінені керівництвом держави, а вихованці військового вишу полковники Ігор ГордійчукМихайло Забродський та Сергій Шаптала за особисту мужність і героїзм отримали звання «Герой України». Серед офіцерів, які отримали дипломи - 78 учасників АТО.

Міністр оборони України Степан Полторак привітав випускників із отриманням дипломів. Відповідно до рішення екзаменаційної комісії у 2015 році понад 170 випускників університету отримали диплом магістра. З них 19 проходили навчання на оперативно-стратегічному рівні підготовки, 152 – на оперативно-тактичному. Серед випускників – військовослужбовці Республіки Казахстан та Республіки Корея.

«Черговий випуск офіцерів – підтвердження того, що ми готуємося захищати свою країну. Я хотів би сказати, що досвід, який ви отримали в АТО і під час навчання, дасть можливість приймати правильні управлінські рішення», - зазначив Міністр оборони.

До вітань військових приєдналися  голова Солом’янської адміністрації Максим Шкуро та  депутат Верховної Ради України Дмитро Андрієвський.

За особливі успіхи в навчанні кращому випускнику університету полковнику Володимиру Кидоню Міністр оборони України вручив перехідну шаблю часів Богдана Хмельницького.

Очільник оборонного відомства вручив державні нагороди сім’ям загиблих волонтерів Володимира Кочеткова-Сукача та Юрія Грачова, які пліч-о-пліч з військовослужбовцями НУОУ виконували бойові завдання в зоні проведення АТО. Їх імена викарбувані на пам’ятній стелі університету.

Присутні вшанували загиблих та віддали їм данину пам’яті, поклавши до меморіальних стел Героям України і військовослужбовцям, які загинули в зоні проведення АТО та до пам’ятника-погруддя Двічі Героя Радянського Союзу генерала армії Івана Черняховського квіти від Міністра оборони України, начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України та особового складу Національного університету оборони України.

На завершення заходу військовослужбовці традиційно пройшли урочистим маршем.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.