Головна  →  Новини  →  13 травня 2015

У допомогу дітям, внутрішньо переміщеним, які не мають законних представників та фактично мешкають в Солом‘янському районі м. Києва

У допомогу дітям, внутрішньо переміщеним, які не мають законних представників та фактично мешкають в Солом‘янському районі м. Києва

У січня 2015 року набрав чинності Закон України «Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб» (далі - Закон), який встановлює гарантії дотримання прав, свобод та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до статті 4 Закону факт внутрішнього переміщення підтверджується довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, що видається в Солом‘янському районі м. Києва Управлінням праці та соціального захисту населення Солом‘янської районної в м. Києві державної адміністрації (м. Київ, просп.Повітрофлотський, 40-а, тел. 207-39-22).

Заяву на отримання цієї довідки від імені дітей подає їх законний представник. У випадку відсутності законного представника у дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, або, якщо діти прибувають без супроводження, таку заяву від їх імені подає представник служби у справах дітей Солом‘янської районної в м. Києві державної адміністрації (за консультаціями звертатись: щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - тел.248-97-55, щодо дітей, які прибули без супроводження батьків, - тел.248-97-56).

Підставами для взяття на облік внутрішньо переміщеної особи є наявність реєстрації місця проживання на території, де виникли обставини, зазначені в статті 1 вищевказаного Закону (збройний конфлікт, тимчасова окупація, повсюдні прояви насильства, масові порушення прав людини та надзвичайні ситуації природного чи техногенного характеру) на момент їх виникнення.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена