КМДА Київська міська державна адміністрація


8 травня 2015

Керівник Солом’янського району Максим Шкуро привітав ветеранів і учасників АТО

Керівник Солом’янського району Максим Шкуро привітав ветеранів і учасників АТО

Напередодні Дня Перемоги відбулася зустріч «На сонячній галявині» для ветеранів війни і учасників АТО. У Територіальному центрі соціального обслуговування населення району зустрілися ветерани Другої Світової війни, воїни-афганці та учасники антитерористичної операції.

Голова Солом’янської РДА Максим Шкуро зазначив: «Мета заходу — приділити увагу нашим героям, об’єднати покоління, дати людям змогу поспілкуватись. І що важливо: змістити акценти зі святкування цієї дати ‒ до вшанування пам’яті, знаходження порозуміння та європейської традиції відзначення цього дня. Усі учасники бойових дій отримали подарунки та невелику фінансову допомогу. Хочемо, щоб ветерани відчували, що ми для них робимо все можливе. Я хочу подякувати кожному за подвиг особистий та подвиг, який Ви зробили для держави».

Почесним гостем свята став Герой Радянського Союзу Іван Селіфонов. Іван Іванович брав участь у Сталінградській битві, звільненні Донбасу, Курсько-Бєлгородської операції, битві за Дніпро. За час бойових дій виконав 375 вильотів, у тому числі 170 вильотів на розвідку. У повітряних боях збив вісім літаків супротивника. «Від імені учасників бойових дій я вітаю всіх мешканців Києва та всіх українців з 70-річчям закінчення війни. Моєму поколінню випала сувора доля захищати країну від окупантів. Я прошу: бережіть пам’ять про перемогу, яку здобули ваші пращури, та передавайте її з покоління в покоління», ‒ закликав Герой.

Тож свято стало символічною зустріччю військових трьох воєн. Ветерани поділилися своїм бойовим досвідом із учасниками АТО.

20 військових 101-ї окремої бригади охорони Генштабу Збройних сил України нагородили медаллю «За єдність України». 10 афганців отримали відзнаку «25 років виведення військ з Афганістану».

«Час все далі віддаляє нас від подій Другої світової війни, але Ваш героїчний подвиг, особиста мужність і безмежна любов до Батьківщини ніколи не будуть забуті. Мирного неба Вам та Вашим родинам, оптимізму та непохитної віри в те, що завтрашній день буде світлішим і щасливішим!» - звернувся до ветеранів народний депутат України Дмитро Андрієвський.

Понад 300 ветеранів Солом’янського району отримали подарунки та грошову допомогу від народного депутата Дмитра Андрієвського та депутатів Київради.

Привітали гостей заходу депутати Київради В’ячеслав Непоп, Микола Негрич, Максим Конобас, Руслан Кисіль.

«Низько вклоняюся усім ветеранам Другової Світової війни, захисникам вітчизни, героям за мужність і стійкість. Пам’ять про подвиги в роки війни назавжди залишаться в серцях багатьох поколінь», ‒ привітав присутніх зі святом депутат Київради Микола Негрич.

На імпровізованій галявині були відтворені героїчні події воєнних років. Працівники соціально-медичного відділення територіального центру зробили інсценізацію військової санчастини. Не обійшлося без частування солдатською кашею.

У виконанні хору ветеранів територіального центру обслуговування населення Солом’янського району пролунали відомі військові пісні та вірші.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.