Головна  →  Новини  →  27 квітня 2015

Керівник району Максим Шкуро разом з Міністром екології Ігорем Шевченком висадили дерева в парку «Відрадний»

Керівник району Максим Шкуро разом з Міністром екології Ігорем Шевченком висадили дерева в парку «Відрадний»

25 квітня, у День довкілля, голова Солом’янської адміністрації Максим Шкуро разом з Міністром екології  та природних ресурсів України Ігорем Шевченком висадили дерева в парку «Відрадний». До прибирання та облаштування території долучилися колектив Міністерства та працівники адміністрації.

«Парк «Відрадний» ‒ один з найкращих куточків  у столиці. Це знакове місце для України. Адже саме тут бере початок річка Либідь. Тому його благоустрій для нас є не одноразовою акцією, ми постійно висаджуємо тут дерева, проводимо благоустрій, для того, аби киянам і гостям було комфортно відпочивати», ‒ зауважив голова адміністрації.

Під час зустрічі керівник району обговорив з Міністром програму екології для Солом’янського району. Голова адміністрації Максим Шкуро розповів як здійснюється моніторинг екологічної ситуації:

«У Солом’янському районі за допомогою 1 200 автоматичних датчиків стану повітря одноразово здійснено заміри забруднення. Адміністрація замовила моніторинг Інституту гігієни та медичної екології ім. О. Марзєєва. На спеціальній карті можна побачити підприємства, де є забруднення та вживати відповідних заходів тиску, щоб мінімізувати викиди. Тепер працюємо з підприємствами щодо зменшення негативного впливу на екологію. Таку програму має лише Солом’янський район міста Києва та місто Запоріжжя. Вона була підтримана Світовим Банком», ‒ розповів Максим Шкуро.

За словами Міністра екології Ігоря Шевченка, досвід району є передовим і стане в нагоді для створення національної системи моніторингу навколишнього середовища, яку наразі розробляє Міністерство, такі датчики планують встановити по всій державі.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена