Головна  →  Новини  →  25 квітня 2015

Керівник району Максим Шкуро відзначив ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Керівник району Максим Шкуро відзначив ліквідаторів аварії на Чорнобильській  АЕС

Напередодні відзначення 29-річниці від дня Чорнобильської аварії голова Солом’янської адміністраціїМаксим Шкуро зустрівся з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Керівник району зауважив: «Моя особиста позиція – максимальна підтримка людей, які постраждали від Чорнобильської аварії. Її потрібно збільшувати. Адже з кожним роком все важче виживати. Враховуючи ціни на ліки, без державної та міської підтримки, не обійтися. Депутати від Солом’янського району це питання постійно порушують. Все, що в наших силах, ми робимо для допомоги людям, які віддали своє здоров’я, рятуючи державу та світ від атому».

Голова Солом’янської адміністрації Максим Шкуро вручив грамоти активістам чорнобильського руху району та подякував за подвиг, який вони зробили  29 років тому.

У Солом'янському районі проживає понад 5360 людей, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС, з них понад 3000 учасників ліквідації аварії та більше 1140 жителів, які потерпіли від наслідків аварії та 755 дітей.

У районі активно працює громадська організація «Спілка інвалідів Чорнобиля та членів сімей померлих». Члени Спілки можуть отримати юридично-правові послуги, консультації щодо оформлення статусу вдовам (вдівцям) померлих постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, документів необхідних для поховання. Також активісти організації надають соціальну допомогу - відвідують членів спілки, закуповують ліки для хворих, надають допомогу продуктами харчування тощо. За словами начальника управління праці та соціального захисту адміністрації Тетяни Лактіонової,  до 29-х роковин трагедії, громадська організація отримала 19 тис. грн., які будуть передані членам організації.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена