Головна  →  Новини  →  25 квітня 2015

Керівник району Максим Шкуро привітав випускників Національного університету оборони України ім. І. Черняховського

Керівник району Максим Шкуро привітав випускників Національного університету оборони України ім. І. Черняховського

24 квітня понад двісті випускників Національного університету оборони України імені Івана Черняховського отримали дипломи магістра. Серед них – 112 учасників антитерористичної операції на Сході нашої держави.

Привітали випускників і науково-педагогічний колектив зі святом  перший заступник Міністра оборони Іван Руснак, голова Солом’янської райдержадміністрації Максим Шкуро, ректор університету, генерал-лейтенант Василь Телелим.

«Мужність, професіоналізм, сила духу та вірність Батьківщині ‒ це ті якості, які сьогодні так потрібні державі для захисту її кордонів і це ті риси, які мають випускники провідного військового вишу. Знаково, що такий потужний навчальний заклад  розташовується саме в Солом’янському районі столиці» − зазначив Максим Шкуро.

Символічною і знаковою подією в історії Університету стало відкриття пам’ятних стел з прізвищами 18 офіцерів-випускників університету, які загинули в ході проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей та 17 офіцерів Збройних Сил України, удостоєних найвищої ступені державної відзнаки «Герой України» із врученням ордену «Золота зірка». Вони розташовані поруч із стелою «Захиснику Вітчизни», яку урочисто було відкрито в грудні минулого року.

 «Хай знають наші вороги, що Україна – це край патріотів, завжди готових встати на захист своєї держави, ради свободи і незалежності, ради миру і добра для майбутніх поколінь, – сказав генерал-лейтенант Василь Телелим.

Після церемонії духовного освячення меморіальних стел і покладання квітів присутні вшанували пам’ять загиблих у зоні проведення АТО хвилиною мовчання.

Кращий випускник інституту державного військового управління НУОУ ім. І. Черняховського полковник Анатолій Зварич за успіхи в навчанні  нагороджений перехідною шаблею часів Богдана Хмельницького.

Офіцери виголосили клятву випускника Національного університету оборони України та пройшли урочистим маршем. Привітали випускників високоповажні гості, рідні та друзі.

Нагадаємо, це вже другий достроковий випуск у Національному університеті оборони ім. імені Івана Черняховського в цьому році. За результатами державної атестації 228 випускників університету отримали дипломи магістра. З них 13 проходили підготовку за оперативно-стратегічним рівнем, а 215 – за оперативно-тактичним.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена