Головна  →  Новини  →  20 квітня 2015

Віталій Кличко проінспектував процес оформлення субсидій у Солом’янському районі

Віталій Кличко проінспектував процес оформлення субсидій у Солом’янському районі

Процес оформлення субсидій має бути якісним і швидким. Про спрощення механізму їх оформлення розповів мер Києва Віталій Кличко після інспекції роботи районного управління праці та соціального захисту населення.

«Я відвідав один з центрів соціального захисту у Солом’янському районі, де відбувається, зокрема, оформлення субсидій. Зараз за день звертається близько 100 людей, але ми розраховуємо, що буде набагато більше. Ми повинні підготуватися, щоби процес оформлення субсидій був комфортним. Ми запропонували, що до тих людей, які не мають можливості прийти, працівники центру будуть виїжджати додому і допомагати оформити субсидію. Також працює гаряча лінія. ЖЕКи розповсюдили оголошення, яким чином можна оформити субсидію і які документи для цього потрібні. Максимально спрощені всі умови – щоби люди могли оформити субсидію потрібні лише заява та декларація про доходи», – зазначив Віталій Кличко.

Мер також розповів, що в четвер, 16 квітня на сесії Київради з міського бюджету додатково виділили 3,5 млн. грн., щоби управління соціального захисту могли придбати канцелярські товари – конверти, марки, картриджі та інші необхідні матеріали — для роботи з тими, хто звертається за субсидіями.

«Ми робимо все, щоби зменшити фінансове навантаження на киян. Водночас, дуже важливо, щоби люди не переплачували. Ціни підвищилися на комунальні послуги – на газ, водопостачання, тепло. І я звернувся до монополістів з тим, що рахунки, які вони виставляють, повинні бути обґрунтованими», — наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, зміни до порядку призначення житлових субсидій набувають чинності і будуть застосовуватись при наданні субсидій з 1 травня 2015 року. Новації визначено Постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 №106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій» внесено суттєві зміни до порядку надання житлових субсидій населенню.

Деталі у сюжеті телеканалу «Київ».

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена