Головна  →  Новини  →  7 листопада 2013

У Києві відбулася урочиста церемонія запалення Вічного вогню

У Києві відбулася урочиста церемонія запалення Вічного вогню

6 листопада голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов взяв участь у церемонії запалення Вічного вогню біля Національного музею історії Великої Вітчизняної війни та покладанніГірлянди воїнської слави. Урочистості присвячені відзначенню у столиці 70-ої річниці визволення Києва від фашистських загарбників. На церемонії були присутні голова Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації Максим Луцький, ветерани, представники міської та районних держадміністрацій, депутати Київради, гості з іншим міст України, громадськість.

Право запалити Вічний вогонь було надано кращому вихованцю Київського військового ліцею імені Івана Богуна. У пам’ять воїнів, які загинули під час Великої Вітчизняної війни, Рота Почесної Варти поклала Гірлянду воїнської слави.

«Ми – діти післявоєнних років – щасливі, бо народилися у часи мирного неба і можемо сьогодні розбудовувати нашу незалежну країну. У той же час ми маємо велику честь спілкуватися зі справжніми героями, які вибороли нам таке право, – це наші дорогі ветерани. В історії Великої Вітчизняної війни були декілька військових операцій, що кардинально змінили хід війни. Серед них і героїчна оборона Києва, і події 70-річної давнини – звільнення столиці України від фашистських загарбників. Вплинути на історію Великої Вітчизняної війни – це значить вплинути на остаточну перемогу у Другій світовій війні. Ми пам’ятаємо, якою ціною завойована ця Перемога. І наш святий обов’язок – передати правду про війну наступним поколінням. Вітаю всіх із 70-ою річницею визволення нашого міста, бажаю мирного неба, щастя та благополуччя», – сказав у вітальному слові голова КМДА Олександр Попов.

Також під час урочистостей у рамках Всеукраїнської меморіальної акції «Естафета Військової Слави» місто-герой Київ передав естафетний Прапор Військової Слави місту Черкаси. Головне завдання Всеукраїнської естафети – це зміцнення у суспільній свідомості пам’яті про події Великої Вітчизняної війни, особливо тих, які пов’язані зі звільненням Києва та України від фашистських загарбників, сприяння шанобливому ставленню громади до покоління переможців, вшанування пам’яті полеглих героїв.

Заходи з відзначення 70-ої річниці визволення Києва від фашистських загарбників у столиці тривають. Міська влада запрошує усіх небайдужих долучитися до святкування ювілейної дати та висловити свою вдячність героям-визволителям.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена