КМДА Київська міська державна адміністрація


16 березня 2015

Керівник району Максим Шкуро взяв участь у першому засіданні новоствореної Ради з питань охорони здоров’я населення

Керівник району Максим Шкуро взяв участь у першому засіданні новоствореної Ради з питань охорони здоров’я населення

Днями відбулося перше засідання новоствореної Ради за питань охорони здоров’я населення району. На порядку денному — дискусія щодо планів й бачення діяльності Ради. Серед інших гострих питань, лікарі та управлінці обговорили доцільність створення робочої групи із вивчення проблем реформування охорони здоров’я району, кадрової політики, питання тарифів на медичні послуги, розвитку мережі закладів охорони здоров’я, забезпечення житлом працівників тощо. Серед озвучених ідей — формування та розвиток єдиного медичного простору Солом’янського району. Адже на території району, розташовується 5 медичних закладів системи Національної академії наук.

«Робота Ради має бути не формальною, а націленою на обговорення та прийняття управлінських рішень, які дозволять зробити медицину району якіснішою. Вона має стати ефективним інструментом для розвитку системи охорони здоров’я та вирішення ключових проблем», − зауважив керівник району Максим Шкуро, відкриваючи роботу Ради.

Головою Ради обрано Олега Косих, заступника директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Солом’янського району. Олег Юрійович розповів про стан медицини району. Чимало проблем системи, в тому числі, кадрового забезпечення виникли ще в середині 90-х років, коли було скорочено штатні посади. Тому під час обговорення було прийнято рішення детально опрацювати реальний стан забезпечення кадрами та підготувати відповідні звернення від Ради до вищих органів влади.

Глобальні проблеми розвитку медицини в державі порушив головний лікар Національного наукового центру «Інститут кардіології ім. М.Д. Стражеско» НАМН України Василь Корнацький, який уже понад 40 років працює в цьому закладі. Він акцентував увагу на необхідності створення центру невідкладної допомоги в районі та важливості профілактичної роботи на загальнодержавному рівні.

Юридичний супровід ідей, які генеруватиме Рада та буде презентовано на її другому засіданні, забезпечить заступник очільника району Володимир Бялковський.

Нагадаємо, Рада з питань охорони здоров'я населення Солом’янського району була створена в лютому 2015 року. До її складу обрано 20 керівників, головних лікарів медичних закладів Солом’янського району, представників громадськості. Мета — вивчення проблемних питань у сфері охорони здоров'я населення Солом’янського району, сприяння координації дій органів виконавчої влади щодо реалізації державної концепції реформування сфери, визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблем і удосконалення нормативно-правової бази тощо.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.