Головна  →  Новини  →  27 лютого 2015

Президент України вручив дипломи випускникам Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського

Президент України вручив дипломи випускникам Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського

Сьогодні, 27 лютого Президент України Петро Порошенко відвідав Національний університет оборони України ім. Івана Черняховського, де привітав науково-педагогічний колектив, слухачів та випускників університету з достроковим випуском офіцерів.

Президент особисто вручив дипломи випускникам-відмінникам університету ‒ офіцерам оперативно-стратегічного і оперативно-тактичного рівнів підготовки.

Глава держави наголосив на тому, що останні дванадцять місяців увійдуть в історію як рік відродження української армії. Звертаючись до офіцерів-випускників, Петро Порошенко наголосив на тому, що скорочення термінів навчання і достроковий випуск обумовлені тим, що «навіть за найоптимістичнішого сценарію на Донбасі, навіть за тривалого перемир’я, яке перейшло би в політичне врегулювання та сталий мир, військова загроза зі Сходу залишиться, на жаль, актуальною». Це потребуватиме постійних зусиль зі зміцнення обороноздатності нашої країни та боєздатності українського війська.

Привітав випускників голова Солом’янської районної в місті державної адміністрації Максим Шкуро. За його словами, професіоналізм і патріотизм  військових, сьогодні як ніколи потрібні державі, для захисту її безпеки та суверенітету.

Після вручення дипломів випускники проголосили урочисту клятву, пообіцявши високо нести звання офіцера, стояти на сторожі безпеки України, віддано служити та боронити Українську державу.

Меч королеви Великої Британії було вручено кращому випускнику університету,  полковнику Івану Бовкуну. Майор Олександр Пономаренко нагороджений перехідною шаблею часів Богдана Хмельницького

132 випускники Національного університету оборони отримали дипломи магістра, 11 з них проходили підготовку за оперативно-стратегічним рівнем, 121 – за оперативно-тактичним. Понад 200 військовослужбовців Національного університету оборони взяли та продовжують брати участь у антитерористичній операції на сході України.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена