КМДА Київська міська державна адміністрація


23 лютого 2015

Максим Шкуро: «Енергозбереження – одне з ключових завдань для закладів освіти та охорони здоров’я»

Максим Шкуро: «Енергозбереження – одне з ключових завдань для закладів освіти та  охорони здоров’я»

На цьому наголосив голова Солом’янської райдержадміністрації Максим Шкуро під час презентації роботи автоматизованої системи контролю споживання енергоносіїв (АСЕМ) у навчальних закладах району, яка днями відбулася в приміщення адміністрації. За словами керівника району, максимальне впровадження енергозберігаючих технологій дасть змогу скоротити оплату за послуги, що дуже важливо в умовах обмежених ресурсів. Адже в минулому році витрати на оплату спожитих закладами освіти паливно-енергетичних ресурсів склали майже 15 % від витрат на забезпечення функціонування освітянської сфери в цілому, це понад 60 млн. грн.

У семи закладах освіти встановили системи моніторингу в 2014 році. Тепер така система працює в ДНЗ № 712, ДНЗ № 490, ДНЗ № 360, ДНЗ № 476, ДНЗ № 51 та ліцеї «Престиж». Цьогоріч заплановано встановити систему моніторингу ще на 62 об’єктах.

Про роботу системи АСЕМ розповів Керівник Центру моніторингу та диспетчеризації КП «Група впровадження проектів енергозбереження в адміністративних та громадських будівлях м. Києва» КМДА Андрій Лісовик.

АСЕМ забезпечує автоматизований облік енергоресурсів на основі даних, отриманих безпосередньо від вузлів обліку тепла, електричної енергії, холодної води, а також збір інформації про аварійні сигнали та температуру повітря всередині приміщень. За рахунок забезпечення належного контролю за станом електро- та водоспоживання, усунення витоків та забезпечення раціонального енерговикористання економія буде становити близько 5%.

Участь у презентації взяли радник голови Володимир Половинко, начальник управління житлово-комунального господарства Солом’янської райдержамінстрації Ігор Андріянов, заступник начальника управління житлово-комунального господарства Олена Брейда, завідувач сектору з питань енергозбереження управління житлово-комунального господарства адміністрації Сергій Мельник, начальник управління освіти Олена Заплотінська, директор КП «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Володимир Радик, керівники комунальних підприємств району.

Додаток: prezent_acem.pdf

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.