Головна  →  Новини  →  20 лютого 2015

У Солом’янському районі Герою Небесної Сотні Андрію Мовчану відкрили меморіальну дошку

У Солом’янському районі Герою Небесної Сотні Андрію Мовчану відкрили меморіальну дошку

Сьогодні, в річницю загибелі на Майдані, відкрили меморіальну дошку активному учаснику Євромайдану та волонтеру Андрію Сергійовичу Мовчану, який загинув від вогнепального поранення на Майдані.

Пам’ятний знак Герою встановили на будівлі Київського вищого професійного училища залізничного транспорту ім. В.С. Кудряшова, в якому навчався Андрій. Вшанувати пам'ять Героя прийшли голова Солом’янської райдержадміністрації Максим Шкуро, директор Київського вищого професійного училища залізничного транспорту Олександр Мельник, священнослужителі району, друзі загиблого, учні та викладачі навчального закладу.

«Минув рік з часу однієї з найтрагічніших сторінок. Сьогодні ми згадуємо тих, хто віддав власне життя за прагнення жити в європейській Україні. Самопожертва Героїв Небесної Сотні, серед яких був і Андрій Мовчан, дає шанс на демократичні зміни та майбутнє українців. Кожен, на своєму місці, має професійно виконувати свою справу, аби подвиг Героїв не був марний, аби змінити наш район, столицю, державу на краще»,  – зазначив керівник Солом’янського  району Максим Шкуро.

Відкрили меморіальну дошку директор училища Олександр Мельник та кращі учні навчального закладу Іван Касьян і Андрій Мамихін. Протоієрей Тарас Мельник провів поминальну панахиду за загиблим і освятив відкриття.

Андрій Мовчан закінчив училище з відзнакою, став помічником машиніста у моторвагонному депо «Фастів». Потім працював майстром сцени в театрі імені Івана Франка в Києві. Колеги Андрія з театру до річниці подій на Майдані, присвятили Герою свою прем’єрну виставу, триденний проект  «Щоденники Майдану».

Указом Президента України Андрію Мовчану присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (21 листопада 2014, посмертно) — за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності.

Світла пам'ять і слава Герою Небесної Сотні! 

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена