Головна  →  Новини  →  10 лютого 2015

У бібліотеці імені М.Реріха відбувся виступ Національної заслуженої капели бандуристів України

У бібліотеці імені М.Реріха відбувся виступ Національної заслуженої капели бандуристів України

Бібліотека імені М. Реріха, як державний заклад культури зробила свій унікальний внесок у Всеукраїнську культурно-мистецьку акцію “Єдина і неподільна Україна”, яка впродовж  перших двох місяців року відбувається в Україні. У стінах бібліотеки відбувся особливий захід - концерт солістів вокальної групи Національної заслуженої капели бандуристів України  імені Г. Майбороди.

Національна заслужена капела бандуристів ім. Г. Майбороди — світовий рівень і визнання, унікальний колектив, який немає аналогів у світовій музичній культурі, безцінний культурний діамант нашого народу.

Свій родовід капела веде від 1918 року, коли нащадок запорозьких козаків Василь Ємець створив у Києві «Кобзарський хор» із семи виконавців. І саме сім виконавців, вокальну групу легендарної капели, яка має свою жанрову особливість, - усі артисти співають і одночасно грають на бандурах, мала честь приймати в себе 5 лютого бібліотека ім. Реріха. Їх виступ у стінах бібліотеки глядачам запам'ятається на все життя, - бо це просто фантастично, коли ось тут, поруч, два метри, і - потужне звучання семи голосів, ніжні переливи бандури, неймовірна гармонія та харизма виконавців, і пісня, яка відлунює в найглибших закапелках душі...

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена