Головна  →  Новини  →  23 січня 2015

День Соборності у Солом’янському районі відзначили флешмобом і майстер-класами

День Соборності у Солом’янському районі відзначили флешмобом і майстер-класами

22 січня відбулися районні урочистості, присвячені Дню Соборності України. На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих, що виборювали єдину незалежну Україну.

Згодом відбулася церемонія підняття державного прапору України за участю прапороносної групи та під супровід оркестру Національної академії внутрішніх справ.

«Соборність – це не лише єднання територій, але, в першу чергу, це єднання людей. Єднання навколо спільної мети – перемоги й розбудови нашої держави», – зазначив заступник голови Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Володимир Бялковський.

На площі перед будівлею райдержадміністрації молодь розгорнула український стяг розміром 26х6 м під час виступу Дарії Миколенко, лауреата багатьох пісенних конкурсів.

Проректор Національної академії внутрішніх справ Валерій Сокуренко зауважив, що сьогодні День Злуки набуває нового сенсу, особливо для молоді.

Під час заходу відбувся флешмоб за участі учнів і студентів, які утворили символічний прапор з 96 жовто-блакитних повітряних кульок. Вони символізують кількість років, що минули з дня оприлюднення Акту Злуки.

Відвідувачів Солом’янської райдержадміністрації на першому поверсі зустрічав на першому поверсі ансамбль бандуристів Київської дитячої музичної школи № 14 ім. Д. Кабалевського патріотичними піснями.

Впродовж дня проходили майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок, петриківського розпису та розпису на склі, на яких кожен бажаючий мав змогу спробувати свої сили в мистецтві.

Працівники Солом’янської райдержадміністрації в цей день прийшли на роботу в національному одязі.

Участь у заході взяли керівник апарату Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Макаренко, керівники та працівники структурних підрозділів адміністрації, активні громадські діячі району Галина КузьмичНіна НовіковаОлена Папуша, голова Солом’янської районної в м. Києві організації ветеранів Борис Парафейніков, голова громадської організації «Кримський центр ділового та культурного співробітництва “Український дім”, член Спілки „Координаційна рада вимушених переселенців із Криму” Андрій Щекун. Також до заходів долучилися ветерани Великої Вітчизняної війни, представники закладів культури та охорони здоров’я, керівники комунальних підприємств, учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів, мешканці Солом’янського району.

Відео

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена