КМДА Київська міська державна адміністрація


31 жовтня 2013

Ветерани Солом’янського району отримали почесні нагороди

Ветерани Солом’янського району отримали почесні нагороди

29 жовтня у приміщенні районної організації ветеранів війни м. Києва зібралися ветерани війни та праці Солом’янського району. Від імені голови Солом’янки Максима Луцького поздоровити їх вийшов депутат Київради Володимир Філіппов.

«Кожен ветеран сьогодні, кожен з вас, несе неймовірну цінність для нашого суспільства. Ваші подвиги – приклад для нас та наших дітей, ви є живим уособленням звитяги та патріотизму, що має  засвоїти кожен громадянин України. Битва за Київ, форсування Дніпра, були одними з найкривавіших та найстрашніших операцій Великої Вітчизняної війни. І сьогодні я хочу привітати вас з великим святом - 70-річчям визволення Києва. Ми пам’ятаємо ваші подвиги, цінуємо вашу жертву. Дякую за це прекрасне мирне небо над головою», - зачитав привітання від Максима Луцького Володимир Філіппов.

Після промови депутат від імені голови КМДА Олександра Попова вручив учасникам оборони та визволення столиці  пам’ятні нагрудні знаки «70 років визволення міста Києва від фашистських загарбників».

Користуючись нагодою, Володимир Філіппов обговорив з ветеранами питання їх санаторно-курортного оздоровлення та забезпечення засобами реабілітації в рамках виконання завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Слово взяв голова Солом’янської районної організації ветеранів  м. Києва Борис Парафєйніков. Він ознайомив присутніх із суттю питання та передав слово начальнику управління праці та соціального захисту населення Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Любові Хоменко. Вона розповіла ветеранам про хід виконання завдань Президента України щодо поліпшення соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни та стан їх забезпечення  санаторно-курортними путівками та засобами реабілітації.

«У 2012 році було придбано 225 квартир для інвалідів війни. На 2013 рік передбачено 75,3 млн. грн. для забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної війни I групи. Для  підтримки  здоров’я  ветеранів  війни  та  інвалідів  у  сфері управління  Мінсоцполітики  діє  шість  санаторіїв. У наступному році  на лікування  ветеранів  війни  затверджено  видатки 106,5 млн. грн.», - розповіла Любов Хоменко.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.