Головна  →  Новини  →  30 жовтня 2013

Шкільні музеї Солом’янки змагаються за звання найкращого

Шкільні музеї Солом’янки змагаються за звання найкращого

У рамках відзначення 70-річчя визволення Києва та 69-річниці визволення України від фашистських загарбників та реалізовуючи завдання Президента України В. Януковича, у Солом'янському районі проходить конкурс музеїв історії Великої Вітчизняної війни загальноосвітніх навчальних закладів. 29 жовтня очільник Солом’янки Максим Луцький оглянув експозиції в школах № 26 і № 71, де він ознайомився з виставками та поспілкувався з учнями і вчителями.

Експозиція «Музею Пам’яті», який заснували педагоги та учні середньої школи № 26, присвячена історії захисників Брестської фортеці. Це не просто хаотичне зібрання різних матеріалів, а добре систематизована експозиція, розділена на сім розділів. В кожному з них, окрім світлин, є й оригінальні експонати: обвуглене каміння фортеці, фрагменти зброї та снарядів періоду війни, особисті речі захисника фортеці, героя Радянського Союзу П.М.Гаврилова; солдатські портсигари; листочки з настінного календаря за 20, 21 та 22 червня 1941 року тощо.

Разом з очільником району школи відвідав  й  голова Солом’янської районної організації ветеранів  м. Києва Борис Парафєйніков. Особливу увагу він звернув на будильник, знайдений на території фортеці, та на картини художника А.М.Чернова, що відображав події тієї війни. Голова Солом’янки також був вражений експонатами представленними в шкільному музеї.

«Одразу помітно, наскільки серйозно поставилися до створення цієї експозиції. Тут зберігаються речі часів війни, багато світлин, які вчать дітей цінувати подвиги дідів, розповідають про страшні наслідки війни», - прокоментував експозицію Максим Луцький.

Також голова району завітав до школи № 71, де представлено експозицію, присвячену бойовому шляху 129-ї Гвардійської Житомирської стрілецької дивізії.  Організатори експозиції теж добре постаралися: оформили і структурували світлини та різноманітні експонати.

Загалом оглядом музеїв Максим Луцький лишився задоволений. І зазначив, що серед великої кількості добре підготовлених музеїв Солом’янського району буде важко обрати переможців:

«В рамках конкурсу, який проводить КМДА, ми в Солом’янському районі маємо обрати три найкращі шкільні музеї. Вони представлятимуть наш район на міському рівні. Потім серед усіх київських музеїв буде обрано лише одного переможця. Як це зробити – я не уявляю. Кожен музей добре зроблений, кожен має свою індивідуальність», - підкреслив Максим Луцький.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена