Головна  →  Новини  →  25 грудня 2014

Очільник району Максим Шкуро привітав Київський медичний коледж ім.П.І.Гаврося з ювілеєм

Очільник району Максим Шкуро привітав Київський медичний коледж ім.П.І.Гаврося з ювілеєм

На урочистості з привітаннями та подарунками завітав голова Солом’янської райдержадміністрації Максим Шкуро, випускники навчального закладу, які нині представляють медичну галузь столиці та держави, викладачі й студенти коледжу.

«75 років — це серйозна історія для навчального закладу. Пишаємося, що саме в Солом’янському районі, серці Відрадного, є такий потужний медичний коледж і випускниками, які творять сьогодення медицини», — зазначив голова району Максим Шкуро, вітаючи колектив зі святом.

Керівник адміністрації вручив нагороди та годинники з емблемою Солом’янського району кращим працівникам навчального закладу.

Історія Київського медичного коледжу ім. П.І.Гаврося розпочалася з грудня 1939 року, коли з метою підготовки військових фельдшерів було засновано Київське військово-медичне училище. Коледжу присвоєно ім’я Павла Ілліча Гаврося — першого директора закладу.

«Ознайомившись з навчальним закладом, просто вражений його історією. Випускники коледжу не залишались осторонь жодної важливої події. Вони працювали в Афганістані, ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, нині перебувають на сході держави та допомагають військовим», — зауважив очільник району Максим Шкуро.

Про роботу Київського медичного коледжу ім.П.І.Гаврося розповіла директор Лідія Підмогильна. У ньому навчається понад 450 дівчат і юнаків за трьома спеціальностями: медична сестра, фельдшер, фармацевт. Близько 60 викладачів навчає молодих спеціалістів. Щорічно на базі коледжу підвищують свою кваліфікацію понад 4 тисячі медичних працівників столиці.

За 75-річну історію коледж підготував понад 50 тисяч спеціалістів, які працюють на різних посадах у системі охорони здоров’я. Багато з випускників коледжу стали видатними діячами охорони здоров’я, науки, мистецтва, військово-медичної служби.

Сьогодні Київський медичний коледж ім.П.І.Гаврося — це сучасний навчальний заклад з розвинутою матеріальною базою, що складається з кабінетів і лабораторій. У ньому створені умови не тільки для опанування майбутньої професії, але і для всебічного розвитку студентів: працює бібліотека, що налічує більше 70 тисяч томів літератури, читальний зал, спортивний та тренажерний зали, гуртки художньої самодіяльності та спортивні секції.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена