Головна  →  Новини  →  5 грудня 2014

Меморіальну стелу «Захиснику Вітчизни» урочисто відкрили в Національному університеті оборони

Меморіальну стелу «Захиснику Вітчизни» урочисто відкрили в Національному університеті оборони

На території Національного університету оборони України імені Івана Черняховського 4 грудня відбулася урочиста церемонія відкриття меморіальної стели «Захиснику Вітчизни». Пам’ятник встановлено на честь українських військовослужбовців, які сьогодні захищають Україну та тих, хто загинув за неї. Символічні слова закарбовані на пам’ятнику «Ми б’ємося за те, чому немає ціни у цілому світі – за Батьківщину. Слава Україні!».

У заході взяли участь Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак, керівний склад Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, заступник голови Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Володимир Бялковський, представники громадських організацій, науково-педагогічні працівники та слухачі університету.

Почесне право відкрити меморіальну стелу “Захиснику Вітчизни” надали слухачам університету-учасникам АТО: командиру 25 окремої повітряно-десантної бригади полковнику Юрію Содолю та командиру роти спеціального призначення підполковнику Олексію Пугачову.

Керівник навчального закладу Василь Телелим зазначив, що після закінчення протистоянь на Сході країни, на стелі з’являться імена усіх викладачів і студентів Національного університету оборони, які брали участь в антитерористичній операції.

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів ритуал духовного освячення меморіальної стели «Захиснику Вітчизни».

Вартість пам’ятника понад 10 тисяч гривень. Його виготовили майстри з Малина на Житомирщині. Гроші зібрали слухачі та викладачі університету.

Присутні почесні гості та науково-педагогічні працівники університету поклали квіти до меморіальної стели «Захиснику Вітчизни», а слухачі провідного вищого військового навчального закладу держави пройшли урочистим маршем.

Світлини використано із сайту http://www.mil.gov.ua

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена