Головна  →  Новини  →  4 грудня 2014

У Солом’янському районі обговорили питання соціального захисту інвалідів війни

У Солом’янському районі обговорили питання соціального захисту інвалідів війни

3 грудня з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів у приміщенні громадської організації інвалідів війни та Збройних Сил Солом’янського району міста Києва відбулася зустріч активістів організації та представників райдержадміністрації. Участь у заході взяла начальник відділу обробки документів за єдиною технологією управління праці та соціального захисту населення Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Світлана Зубко, представник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю райдержадміністрації Альона Садовська.

Під час заходу обговорено пріоритети роботи організації, проблеми соціального захисту й забезпечення прав інвалідів району, встановлення пандусів, надання путівок тощо. Поза увагою не залишилися питання надання допомоги для постраждалих у зоні антитерористичної операції та столичного військового госпіталю тощо.

«Кожен десятий житель України належить до категорії людей з обмеженими можливостями. Для захисту прав цієї категорії людей розроблено чимало важливих нормативно-правових документів. Але частина з них недостатньо реалізовується на практиці. Тому на часі залишається відстоювання прав і інтересів громадян, які потребують допомоги, співпраця з управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, територіальним центром обслуговування населення,  товариством Червоного Хреста», – зауважив голова районної організації Олександр Марчевський.

Начальник відділу обробки документів за єдиною технологією управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Зубко надала консультації та роз’яснення присутнім щодо нової постанови Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2014 № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».

Організація інвалідів війни та Збройних Сил Солом’янського району опікується інвалідами війни та вдовами. До її складу входить 1013 осіб.

Слід зазначити, що в Солом’янському районі проживає 15 тисяч інвалідів різних категорій, якими опікується районна влада. Серед громадських організацій найактивніше відстоюють права інвалідів районні організації «Надія», організація інвалідів опірників, організація «Спілка  інвалідів Чорнобиля та членів сімей померлих».

Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Любов Хоменко  зазначила, що на обліку в Територіальному центрі соціального обслуговування населення Солом’янського району перебуває 1347 інвалідів, які отримують безкоштовні соціальні послуги: перукарські, ремонт одягу, прання та прасування білизни, ремонт взуття, функціонує «банк одягу». 440 інвалідів обслуговується надомно.

В центрі успішно функціонує одне з кращих в місті відділення соціально – медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово – відсталих дітей та дітей з органічним ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки.

Вже традиційно творчі колективи Територіального центру напередодні Міжнародного дня інвалідів провели зустріч з підопічними інвалідами та щиро привітали їх концертами.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена