Головна  →  Новини  →  2 грудня 2014

Благодійний концерт на підтримку української армії відбувся у Солом’янському районі

Благодійний концерт на підтримку української армії відбувся у Солом’янському районі

28 листопада у Палаці дитячої та юнацької творчості Солом’янського району відбувся благодійний концерт під гаслом «Сердець єднання - сенс життя» за участю відомих українських артистів.

Мета заходу – збір коштів на придбання тепловізорів для  30-ї танкової бригади та 72-ї механізованої бригади, які зараз перебувають у зоні антитерористичної операції. У холі встановили скриньку для збору коштів. Відвідувачі жертвували не лише гроші, але й приносили продукти та теплі речі для військових. Під час проведення було  зібрано понад 23 тисячі гривень від небайдужих киян. Загалом за два благодійні концерти, які відбулися 24 та 28 листопада в Солом’янському районі, активісти зібрали понад 66 тисяч гривень. Організатори придбали тепловізор і передали його бійцям 30-ї танкової бригади.

Народний артист України Фемій Мустафаєв розповів про проведення благодійних концертів не лише в столиці, але й організацію трьох виступів  для військових на Сході. «Акцію підтримують чимало артистів. Велику допомогу надають небайдужі люди, які активно долучилися до збору грошей, передають речі, морально підтримують, − розповів Фемій Мустафаєв.

У концерті взяли участь Заслужена артистка України Леся Горова, Народний артист України Анатолій Матвійчук, артисти мистецького проекту «Народна Філармонія», лауреат Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів   Руслана Лоцман, Заслужений діяч мистецтв України Володимир Гонський, гурт «Горлиця» та інші митці. До благодійного заходу долучився Герой України Степан Хмара.

Ініціаторами концерту виступили Народний артист України Фемій Мустафаєв і журналістка Національної радіокомпанії Анастасія Яблонська.

Підтримали ініціативу Спілка жіночих організацій Солом’янського району та Громадська рада при Солом’янській районній в місті Києві державній адміністрації.

«Після 70 років мирного життя Україні знову загрожує ворог і  сьогодні говоримо про війну. Маємо поранених і учасників бойових дій. Ми пишаємося хлопцями, які відстоюють нашу державу. Ми такі різні, але єдині.  Країна об’єдналася  в біді, то ж нині необхідна максимальна консолідація суспільства для допомоги  військовим, − зазначила заступник голови Громадської ради, голова Спілки жіночих організацій  Ніна Новікова.

Яскравою окрасою вечора стали виступи дитячих колективів Палацу дитячої та юнацької творчості Солом’янського району. Присутні військові одержали в подарунок символічні паперові янголи та дитячі малюнки. Під час вечору пролунали  фрагменти програми Національного радіо «Польова пошта» із записами військових, а також телефонне включення з учасником АТО.

Активний учасник Євромайдану та боєць Айдару, композитор і співак Ян Апріль подарував присутнім свою пісню. Завершальним акордом свята стало виконання гімну учасниками благодійного концерту.

Захід відбувся за підтримки артистів «Народної Філармонії», ініціативної волонтерської групи «Бригада-72», Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації, мистецьких колективів Центру дитячої та юнацької творчості (вул. Героїв Севастополя,35) та Палацу дитячої та юнацької творчості (Курська,15) і медіа підтримки Національної радіокомпанії України.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена