КМДА Київська міська державна адміністрація


27 листопада 2014

Відбулося штабне навчання з органами управління цивільного захисту Солом`янського району міста Києва та керівниками КП Солом`янського району

Відбулося штабне навчання з органами управління цивільного захисту Солом`янського району міста Києва та керівниками КП Солом`янського району

Згідно з рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації від 20.11.2014 № 5 «Про підготовку та проведення штабного навчання з органами управління цивільного захисту Солом`янського району міста Києва», 27 листопада 2014 року було проведено штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту Солом'янської районної ланки територіальної підсистеми міста Києва єдиної державної системи цивільного захисту за темою: «Дії органів управління цивільного захисту Солом'янського району міста Києва щодо забезпечення життєдіяльності населення при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій природного характеру в осіннє-зимовий період 2014-2015 років».

Керівник навчання – виконуючий обов’язки першого заступника голови Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації – виконуючий обов’язки голови Комісії з питань ТЕБ та НС Бялковський В.В.

У штабному навчанні брали участь: керівний склад Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації, члени комісії ТЕБ та НС Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації, керівники служб цивільного захисту Солом'янського району м. Києва, представники підприємств та організацій Солом'янського району м. Києва та інші учасники, що залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в осіннє-зимовий період 2014-2015 років в кількості - 98 осіб.

Під час навчань відпрацьовані наступні питання:

1. Оповіщення органів управління цивільного захисту Солом’янського району міста Києва про загрозу виникнення надзвичайної ситуації.

2. Дії органів управління та сил цивільного захисту Солом'янської районної ланки ЄДСЦЗ міста Києва щодо організації ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру та забезпечення життєзабезпечення населення Солом'янського району під час ускладнення погодних умов.

3. Утворення оперативного штабу Солом’янського району м. Києва з попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій та координація дій залучених органів управління та сил при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого  та регіонального рівнів.

4. Робота штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації щодо документального забезпечення дій керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Під час навчання керівний склад органів управління та сил ЦЗ району підвищив свої теоретичні знання та навички по оцінці обстановки на випадок виникнення надзвичайних ситуацій природного характеру, організації ліквідації їх наслідків та у відпрацюванні питань щодо організації управління силами ЦЗ району та взаємодії з органами управління та службами ЦЗ м. Києва.

За підсумками проведення навчань складено протокол засідання комісії з питань ТЕБ та НС Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації із доведенням прийнятих рішень до присутніх представників підприємств, установ та організацій району, які були оголошені під час проведення навчання.

Загальна оцінка навчання: Дії органів управління та сил ЦЗ Солом’янського району міста Києва до дій у ліквідації НС природного характеру «Готові».

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.