Головна  →  Новини  →  21 листопада 2014

20 листопада у приміщенні Солом’янської РДА відбувся гала-концерт фестивалю творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Барви Надій»

20 листопада у приміщенні Солом’янської РДА відбувся гала-концерт фестивалю творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Барви Надій»

Під такою назвою у приміщенні Солом’янської райдержадміністрації 20 листопада відбувся гала-концерт фестивалю творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Барви Надій». Тринадцять років поспіль конкурс збирає юних талантів, їхніх батьків, наставників і волонтерів.

Заступник голови Солом’янської райдержадміністрації Володимир Бялковський привітав присутніх, закцентував увагу на значимості таких заходів і зазначив, що «дитячі  творчі роботи й таланти дарують посмішки та надію мир і майбутнє» і побажав всім здобутків, наснаги на нові перемоги.

Завдяки цьому фестивалю дівчата і хлопці з особливими потребами вірять у себе і знаходять сили для нових досягнень.

Фестиваль сприяє соціальній адаптації дітей та молоді з функціональними обмеженнями засобами мистецтва, дозволяє розвивати здібності. А спілкування з ровесниками додає відчуття  впевненості та творчого розвитку.

На святі панувала доброзичлива та творча атмосфера. Глядачі не шкодували оплесків і підтримували виконавців. Кожен дитячий виступ супроводжувався бурхливими оваціями та щирим захопленням дітей та дорослих.

За результатами творчого змагання були визначені переможці у восьми номінаціях: «Виконавче мистецтво», «Аудіовізуальне мистецтво» («Фото» та «Експериментальне відео»), «Вокально-хоровий жанр», «Декоративно-ужиткове мистецтво», «Естрадно-інструментальний жанр», «Образотворче мистецтво», «Нерукотворне мистецтво», «Хореографічний жанр».

П’ятикласник спеціалізованої школи «Надія» Ростислав Громов змагався у номінації «Виконавче мистецтво». Школяр декламував вірш Тараса Шевченка. «Хоча беру участь у конкурсі перший раз, сподівався і вірив у перемогу. Тому дуже щасливий, що не лише взяв участь у фестивалі, але й побачив творчі досягнення інших конкурсантів», — поділився враженнями від участі Ростислав Громов.

Організаторами фестивалю виступили Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, Солом’янського районний у м. Києві центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,  Територіальний центр соціального обслуговування населення Солом’янського району, школи-інтернат № 2, 17, спеціалізована школа  «Надія».

Фестиваль продемонстрував, що у творчості обмежень не існує, головне — бажання, талант і віра. Учасники фестивалю нагороджені пам’ятними статуетками, дипломами та подарунками. А переможці презентуватимуть район на XXIII Київському міському фестивалі творчості дітей та молоді «Повір у себе».

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена