Головна  →  Новини  →  21 листопада 2014

22 листопада о 16:00 запали свічку – вшануй пам’ять жертв Голодоморів в Україні

22 листопада о 16:00 запали свічку – вшануй пам’ять жертв Голодоморів в Україні

Цієї суботи, 22 листопада 2014 року, у Києві, як і в інших містах України та закордоном, відбудуться жалобні заходи із вшанування Дня пам’яті жертв голодоморів.

Зокрема, близько 15:30 на території Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» за участю представників органів державної влади, керівництва столиці, представників посольств іноземних держав, громадськості, духовенства відбудеться траурний мітинг, на якому покладуть вінки та композиції з колосків до меморіалу, вшанують пам’ять померлих хвилиною мовчання.

Також у цей жалобний день приспустять Державний прапор України.

О 16:00 разом із загальнонаціональною хвилиною мовчання відбудеться вже традиційна громадська акція «Запали свічку пам’яті». Кожен громадянин може запалити свічку і встановити її на підвіконні (чи на балконі), ушанувавши таким чином пам’ять мільйонів українців, яких було вбито голодом в Україні.

Крім цього, у бібліотеках, кінотеатрах, клубах, музеях Києва відбудеться низка тематичних заходів: виставки архівних документів та фотоматеріалів, записи свідчень очевидців, відкриті лекції, інші публічні заходи, присвячені вшануванню пам’яті жертв голодоморів в Україні.

Зазначимо, що у 2014-му виповнюється 81-а річниця трагічної для країни події – геноциду Українського народу, організованого комуністичною владою колишнього СРСР. Однією із цілей тодішньої влади було зламати опір волелюбного українського народу сталінській політиці.

Пам’ятаймо, щоб не допустити трагедії у майбутньому – не можна забувати про минуле. Пам’ять єднає, у тому числі й у боротьбі проти інспірованої кремлівською владою експансії на українській землі.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена